Mediteren kun je leren! Voor de één is het eenvoudig, voor de ander een helse klus, want hoe leer je nu mediteren? Waar doe je het voor? En waar haal je de tijd vandaan? Sommige vinden het alleen maar zweverig gedoe en andere mensen komen er volledig mee tot rust.

Of je nu een beginnende of doorgewinterde meditatie-beoefenaar bent, iedereen kan mediteren! Het enige wat belangrijk is, is dat je het wilt! Het kan misschien moeilijk zijn om er mee te beginnen omdat het zo afwijkt van wat we gewend zijn om te doen. Stilzitten terwijl de tijd doortikt en we nog van alles ‘moeten´ dat voelt vaak onrustig of onnatuurlijk.

Maar we hebben goed nieuws: mediteren hoeft namelijk niet lang te duren om al effect te hebben! 1 minuut doorbrengen in stilte kan namelijk een groot verschil maken in je dag. En het mooie is, je kunt het overal doen en je kunt NU beginnen!

Dus heb je een minuutje tijd over vandaag? Probeer eens deze Kundalini-meditatie om je hoofd leeg te maken en je energie in balans te brengen.


Oefening: De 1 minuut-ademhaling

– Adem 5 seconden in
– Houd je adem 5 seconden vast
– Adem 5 seconden uit
– Houd je adem weer 5 seconden vast
– Doe deze oefening een minuut lang, elke dag


Probeer het nu!

burnout2