Fysiotherapie en
28 andere specialismen

Bekken-oefentherapie

Met bekken-oefentherapie leer je je bekkenbodemspieren weer beter te beheersen door specifieke bekkenbodemoefeningen. Als het probleem veroorzaakt wordt door teveel spanning in de bekkenbodemspieren zullen we de oorzaak bespreken en ons concentreren op bewuste ontspanning van je spieren. Ook ontvang je adviezen over hoe je in het dagelijks leven om kunt gaan met plasgewoontes en toiletgang, waarbij je bewust gemaakt wordt van je houdings- en bewegingspatroon. Daarnaast heeft oefentherapeut Djoeke Numan het specialisme Coccygodynie, ofwel stuitpijn, afgerond. 

Voor wie

  • Voor mannen of vrouwen die problemen hebben om de plas en/of de ontlasting op te houden (incontinentie), bijvoorbeeld tijdens of na de zwangerschap, in de overgang of mannen die bijv. een prostaatoperatie hebben ondergaan. Het komt ook voor dat er geen aanwijsbare reden voor is.
  • Voor mensen die last hebben van een zwaar gevoel in hun bekkenbodem door zwakte van deze spieren en/of een verzakking van de endeldarm, vagina, baarmoeder, onderbuik en blaas.
  • Voor mensen die juist last hebben van obstipatie (verstopping) en pijn in de onderbuik
  • Voor mensen die last hebben van stuitklachten.

MensenDieck

Je eerste afspraak

Tijdens de intake zullen we de klacht, de oorzaak en het plan van aanpak bespreken. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. De eerste afspraak duurt 45 minuten.

Bekken-oefentherapie wordt door bijna alle ziektekostenverzekeringen vergoed. Het is verstandig om van tevoren je polisvoorwaarden na te kijken.

Extra info

Verhinderd? Annuleer je afspraak minstens 24 uur van tevoren. Bij annulering korter dan 24 uur van tevoren, behouden we het recht deze (behandel)afspraak in rekening te brengen.

Bel 020 560 89 20 voor een afspraak.