Veel gestelde vragen

Heb je een vraag die niet in de lijst met veelgestelde vragen?
Schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Waarom ontvang ik een factuur van Fysiomed?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een factuur van ons ontvangt: 

  1. Ben je verzekerd bij ONVZ, CZ of Zorg & Zekerheid? Dan ontvang je een factuur, omdat we geen contract hebben met jouw zorgverzekering. Je betaalt de factuur zelf aan Fysiomed en dient de factuur vervolgens zelf in bij jouw verzekering. Afhankelijk van de dekking ontvang je een deel van de kosten terug van je zorgverzekering.
  2. Ben je niet aanvullend verzekerd of ben je door je aanvullende verzekering heen? Dan ontvang je zelf de factuur voor de afgenomen diensten.
  3. Heb je een chronische indicatie? Dan kan het zijn dat je een deel of alle 20 eerste behandelingen zelf moet betalen.
  • Ben je verzekerd bij ONVZ, CZ of Zorg & Zekerheid? Dan ontvang je een factuur omdat Fysiomed geen contract heeft met jouw zorgverzekering. Je ontvangt zelf de factuur, betaalt de factuur en kan deze vervolgens indienen bij jouw zorgverzekering. Afhankelijk van de dekking ontvang je een deel van de kosten terug van je zorgverzekering.
  • Ben je door je aanvullende verzekering heen? Ook dan ontvang je zelf een factuur van Fysiomed. Neem zelf contact op met je zorgverzekering om te checken of je al dan niet door je aanvullende verzekering heen bent.
  • Heb je een chronische indicatie? Dan kan het zijn dat je een deel of alle 20 eerste behandelingen zelf moet betalen. Dit kan je checken bij je eigen zorgverzekering.

Een overzicht van alle zorgverzekeringen vind je hier. Indien Fysiomed geen contract heeft met jouw zorgverzekering, ontvang je zelf een factuur die je nadien bij je zorgverzekering kan indienen. Afhankelijk van de dekking, krijg je vervolgens van je zorgverzekering een deel terugbetaald.
Let op! Dit overzicht wordt jaarlijks herzien.

Fysiomed streeft ernaar om iedereen zo transparant en volledig mogelijk te informeren over de jaarlijkse zorgpolis. Onder het kopje Tarieven is duidelijk te lezen met welke zorgverzekeringen Fysiomed een contract heeft afgesloten en wat de bijhorende dekking is. Ook in de afspraakbevestiging die per mail ontvangt na het maken van elke afspraak, staat een link naar onze jaarlijkse zorgpolis. Aan het einde van elk jaar ontvangen al onze cliënten de (eventueel aangepaste) zorgpolis van het komende jaar persoonlijk per mail. Hadden we jou toch nog beter kunnen infomeren? Schroom dan niet om ons feedback te geven.

Wanneer je een afspraak annuleert binnen de 24 uur voor het plaatsvinden van de geplande afspraak, rekenen we (volgens ons annuleringsbeleid) 45 euro voor een niet-nagekomen afspraak. Dezelfde kost wordt ook aangerekend wanneer je niet komt opdagen of veel te laat op je afspraak verschijnt.