Blog

Wij informeren u graag over ons vakgebied!

Fysiotherapie bij meniscusklachten

De laatste jaren wordt er steeds meer aandacht besteed aan verschillende soorten blessures. De meeste blessures worden opgelopen tijdens het sporten. Een mens bevat veel spieren en gewrichten in het lichaam.

Lees meer

Onze zorg bij chronische rugpijn

Chronische rugpijn kan een grote impact hebben op je dagelijks leven. Het kan impact hebben op de thuissituatie, werk maar ook het sociale leven. In dit artikel lees je chronische rugpijn aanzienlijk kunt verminderen.

Lees meer

Oefentherapie Mensendieck in de regio Amsterdam

Oefentherapie Mensendieck in de regio Amsterdam Oefentherapie Mensendieck in de regio Amsterdam Oefentherapie Mensendieck in de regio Amsterdam De mens is in de huidige maatschappij een weinig actief bestaan gaan leven. We hoeven niet meer te jagen voor ons eten of...

Lees meer

Sportrevalidatie in de regio Amsterdam

Als sporter kan je alleen maximaal presteren als je lichaam ook in optimale staat verkeert. Onze sportfysiotherapeuten zijn er om jou te helpen wanneer er sprake is van een blessure of wanneer je last hebt van pijnklachten.

Lees meer

Shockwave therapie in de regio Amsterdam

In dit artikel leggen we uit wat shockwave therapie is, hoe een behandeling eruit ziet en met welke klachten shockwave therapie een uitkomst biedt. Wij zijn heel blij met deze techniek omdat we veel mensen hiermee extra kunnen helpen!

Lees meer

Fysiotherapie bij hardnekkige schouderklachten

Veel mensen krijgen ooit te maken met klachten aan de schouders. Jaarlijks is ongeveer 31% van de Nederlandse bevolking hier de dupe van. Na wervelkolomklachten zijn schouderklachten de meest voorkomende reden voor een bezoek aan de fysiotherapeut.

Lees meer

Fysiotherapie bij een beknelde zenuw in de rug

Iedereen heeft wel eens last van rugklachten. Daar zijn verschillende oorzaken voor. Jaarlijks krijgen steeds meer mensen last van rugklachten, mede doordat we veel meer zitten. Een beknelde zenuw, ook wel zenuwcompressie genoemd, is een van de gevolgen van lang zitten en een veel voorkomende oorzaak van rugpijn.

Lees meer

Bulkdrinken en verschillende soorten drinkvocht

Het belang van drinken In mijn voorgaande blog beschrijf ik dat het gebruik van drinkvocht van grote invloed kan zijn op je sportieve prestatie. Om prestatieverlies te voorkomen is niet alleen voldoende drinken voorafgaande aan de inspanning belangrijk, maar ook...

Lees meer

Het belang van drinken!

“Bij een vochtverlies van slechts 1,7% kunnen er al ongewenste effecten optreden als gevolg van een negatieve vochtbalans. Dit kan zich uiten in maag-darmklachten, kramp, hoofdpijn, zwakte en bovendien in een verlies van het prestatievermogen!” Voldoende drinken is...

Lees meer