Fysiotherapie en
28 andere specialismen

Brainfood therapie

In Brainfood Therapie hebben wij – een psychotherapeut/GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd) en een Neurofeedbacktrainer/Runningtherapeut – onze krachten gebundeld. Dankzij deze bijzondere samenwerking kunnen we mensen helpen met vraagstukken op het gebied van psyche, lichaam en/of brein.

Op basis van een intakegesprek stellen we een diagnose van jouw problematiek, formuleren we een hulpvraag, stellen we behandeldoelen en maken we een behandelplan. Behandeling zal bestaan uit een combinatie van psychotherapie en neurofeedback.

Brainfood Neurofeedback

Je brein heeft controle over alle hersenfuncties, of het nu gaat over slaap of concentratie, over emoties of stress. Als er sprake is van instabiele hersenactiviteit kan Brainfood Neurofeedback je hierbij helpen. Neurofeedback is een methode die je brein traint om stabieler en samenhangend te functioneren. Daardoor is het onder andere geschikt om je prestaties op de volgende gebieden te verbeteren: Concentratie, Focus, efficiency in denken, impuls beheersing, analytisch denkvermogen, overzichtelijk denken.

Psychotherapie

Bij emotie en cliëntgerichte psychotherapie is het uitgangspunt dat je zelf het beste weet wat je moet doen, denken en laten, om uit je psychische problemen te komen. Je weet zelf het beste wat goed voor je is. In de therapie ga je daarom gevoelens en gedachten onderkennen, ervaren en onderzoeken. Je leert te begrijpen wie je bent en hoe je zo vanuit je voorgeschiedenis geworden bent. In deze vorm van therapie staat je eigen kracht om te groeien en te ontwikkelen dus centraal.

Voor wie

Brainfood Therapie is goed voor mensen die beter willen presteren in sport, studie of werk. Daarnaast is het geschikt bij onder andere de volgende klachten: Slaapstoornissen, stress, burn-out klachten, depressies, angsten, ADD en ADHD.

Extra info

Kijk voor de mogelijkheden en tarieven op: www.brainfoodtherapie.nl