Maak een afspraak

We komen graag in contact

Heb je last van een blessure? Staat deze blessure prestaties in de weg? Wil je gezonder leven? Wil je de beste versie van jezelf worden? Ben je doorverwezen door een huisarts voor fysiotherapie? Of wil je in het dagelijks leven graag je prestaties verbeteren? Wat je vraag ook is, we helpen je graag verder!

Maak een afspraak

Wij zijn er om jou te helpen. Fysiotherapie, Personal Training, (top)Sport Performance Training, Manueel Therapie, het kan allemaal in ons sport medisch centrum in Amsterdam Zuid of Weesp. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt om te presteren.

Direct contact

Ma – do

07:00 – 22:00

Vr

07:00 – 20:00

Za – zo

09:00 – 17:00

Heb je een vraag? Wij geven graag het antwoord.

Gewenste locatieverplicht
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag die niet in de lijst met veelgestelde vragen? Schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Heb ik een fysiotherapeut nodig?

Fysiotherapie is geschikt wanneer je lichamelijke pijnklachten ervaart. Heb je last van spieren of gewrichten? Ga je revalideren na een operatie? Dan ben je bij een fysiotherapeut aan het juiste adres.

We kunnen je het snelst helpen met het maken van een afspraak wanneer je ons belt op het nummer 020 560 89 20. Lukt het niet om nu te bellen? Dan kun je ook een mail sturen naar info@fysiomed.org of het contactformulier op deze website invullen.

De eerste keer dat je bij Fysiomed langskomt, zal de sessie iets langer duren (maximaal 40 minuten). Dit komt omdat er eerst een intake moet plaatsvinden. Afhankelijk van het type klacht, zal na de intake onmiddellijk de eerste behandeling plaatsvinden. De behandeling zelf duurt maximaal 20 minuten, net zoals alle vervolgbehandelingen. Als je langer dan 2 maanden niet bent geweest en/of bij ons terugkomt met een nieuw blessure- of fitheidsvraagstuk, zal altijd opnieuw een intake plaatsvinden. Wanneer zowel een intake als behandeling plaatsvindt, zullen twee sessies in rekening gebracht worden.

Nee, je hebt geen verwijzing nodig voor fysiotherapie! Je kunt gewoon bellen naar 020 560 8920 of contact opnemen via het contactformulier om een afspraak te maken. Alle behandelingen fysiotherapie en manueel therapie vinden plaats op het IJsbaanpad 6 in Amsterdam Zuid.

Fysiotherapie zit voor een deel in het basispakket van de zorgverzekering. Dit hangt af van je leeftijd en/of je een aandoening hebt die op de chronische lijst aandoeningen staat. De eerste 9 behandelingen voor jongeren tot 18 jaar worden vergoed. Zijn er meer behandelingen nodig? Dan kan dit eventueel verhoogd worden tot 9 extra behandelingen in overleg met de zorgverzekeraar.

Jongeren met een chronische aandoening krijgen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. De chronische aandoening moet dan wel op de lijst met chronische aandoeningen staan. Behandelingen voor personen ouder dan 18 jaar met een chronische code, krijgen fysiotherapie vergoed vanaf de 21ste behandeling. De eerste 20 behandelingen betaal je dus zelf of worden vergoed vanuit je aanvullende verzekering.

Let wel op dat deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar. Vanaf de 21e behandeling komen de kosten ten laste van de basisverzekering. Belangrijk om te weten: fysiotherapie uit de basisverzekering valt ook onder het wettelijk eigen risico.

Manueel therapie valt bij de meeste zorgverzekeraars onder ‘fysiotherapie’. Manuele therapie wordt niet vergoedt vanuit de basisverzekering. Check voor de zekerheid de voorwaarden van jouw zorgverzekeraar.

Dit is afhankelijk van het type klacht, de soort behandeling en tijd. Na de intake volgt dus niet altijd onmiddellijk een behandeling, maar in de meeste gevallen wel. We willen je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk van je klachten af helpen. Houd er rekening mee dat een eerste afspraak in de meeste gevallen dus bestaat uit een intake + eerste behandeling. Dit geldt voor de zorgverzekering als twee verschillende afspraken.

Als je voor een behandeling komt, neem dan een geldig legitimatiebewijs mee. Als je al volledig bij ons ingeschreven staat, hoef je niets mee te nemen.
Als je komt voor een test (op het gebied van fitheid) of je weet dat je de Gym in gaat, kom dan in sportkleding. Train je in de Gym? Vergeet dan ook het bandje niet waarmee je de Gym in gaat.

Fysiomed heeft contracten met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Dit wil zeggen dat, wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysio- of manueeltherapie, je bij verschillende verzekeringsmaatschappijen volledig of gedeeltelijk vergoed wordt. Een gedetailleerd overzicht van alle gecontracteerde verzekeringsmaatschappijen vind je hier.

Afhankelijk van jouw verzekeringsmaatschappij, worden de facturen rechtstreeks naar de verzekering gestuurd of ontvang je zelf de facturen per mail van Flux (in naam van jouw therapeut bij Fysiomed). Heb je een factuur van Flux ontvangen? Dan dien je deze zelf te voldoen. Vervolgens kun je de facturen declareren bij de vezekeringsmaatschappij en wordt, afhankelijk van jouw verzekering, een gedeelte vergoed.

LET OP: bij sommige aanvullende polissen van Z&Z is er geen dekking voor fysiotherapie of manueel therapie.

Check voor je een afspraak maakt voor fysiotherapie en/of manueel therapie:

  1. Bij welke verzekeringsmaatschappij ben ik verzekerd?
  2. Ben ik aanvullend verzekerd voor fysiotherapie en/of manueel therapie?
  3. Heeft Fysiomed een contract met deze verzekeringsmaatschappij? Dat check je hier.


We kunnen ook je polis checken tijdens je eerste afspraak, maar van tevoren weten waar je aan toe bent, is het allerbeste. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Ja, dat kan onder bepaalde voorwaarden. Neem voor de mogelijkheden telefonisch contact met ons op. Je kan ons bereiken op 020 560 89 20.

Op het IJsbaanpad kan je meestal makkelijk parkeren langs de weg. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor € 5 per uur betaalt. Fysiomed heeft ook eigen parkeerplaatsen achter het gebouw. Wil je hier gebruik van maken? Kies dan voor een dagkaart van € 6 per dag of een maandabonnement van € 25 per maand. Je kan deze voor of na je bezoek aanschaffen bij onze front office.

Wanneer je ons 24 uur voor de afspraak belt of mailt, dan verplaatsen we jouw afspraak kosteloos. Contacteer je ons later? Dan maken we alsnog een nieuwe afspraak, maar zijn we genoodzaakt jou een factuur van € 45 te sturen voor de laattijdige afmelding. Meer informatie over ons annuleringsbeleid vind je in onze Algemene Voorwaarden.

Wanneer je niet kan komen, is het belangrijk dat je dit 24 uur op voorhand laat weten via mail of telefoon. We proberen dan in eerste instantie je afspraak te verplaatsen en je zo goed mogelijk verder te helpen. Lukt het niet om de afspraak opnieuw in te plannen? Dan kunnen we de afspraak tot 24 uur voor de afspraak kosteloos annuleren. Na deze tijd zijn we genoodzaakt de reeds ingeplande afspraak in rekening te brengen. Je ontvangt dan een Fysiomed factuur van € 45 voor een niet nagekomen afspraak.

Dit kan telefonisch op het nummer 020 560 89 20 door het inspreken van de voicemail of per mail naar info@fysiomed.org

Wanneer je aanvullend verzekerd bent of een traject hebt vanuit de basisverzekering, versturen wij de facturen in veel gevallen direct naar je zorgverzekering. Je hoeft hiervoor dus niets te doen. Indien we geen contract hebben met jouw zorgverzekeraar, dien je de factuur zelf te voldoen en kan je deze achteraf declareren bij de zorgverzekeraar. Indien je niet aanvullend verzekerd bent, ontvang je de facturen via de mail (via onze partner Flux).

Afhankelijk van de zorgverzekering waar je aangesloten bent, gaat de factuur van jouw behandeling rechtstreekts naar de zorgverzekering of naar jou persoonlijk. Heb je zelf een factuur ontvangen? Dan verzoeken we jou deze factuur te betalen, waarna je de factuur geheel of gedeeltelijk kan declareren bij jouw zorgverzekering. Heb je hier verdere vragen over? Neem dan contact op met jouw zorgverzekering.

Fysiomed gelooft in de kracht van bewegen. Grote kans dus dat jouw fysiotherapeut je niet alleen op de bank zal behandelen, maar ook met jou de Gym in gaat. Op deze manier zal je nog sneller weer helemaal topfit zijn en alles kunnen wat je voordien ook kon (of zelfs nog meer).

Iedereen die in onze Gym traint heeft een Gym abonnement of rittenkaart nodig, ook wanneer je samen met de fysiotherapeut in de Gym traint. Schrik dus niet wanneer jouw fysiotherapeut je adviseert om een Gym abonnement of rittenkaart aan te schaffen. Dit zorgt alleen maar voor een beter en sneller herstel!

In de meeste gevallen worden de kosten voor het Gym abonnement niet door de verzekering vergoed. De tarieven voor onze Gym vind je hier.

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed uit Amsterdam Zuid, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn topsporters in tijden van revalidatie en prestatie. Zowel in het binnen- als buitenland. Kom langs in Amsterdam Zuid of Weesp!

Volg ons op sociale media