Fysiotherapie en
28 andere specialismen

Echografie

 

 

 

Als fysiotherapeut zijn wij dé expert op het gebied van het bewegingsapparaat, qua anatomie, functie én revalidatie. Echografie is, in combinatie met de anamnese en het lichamelijk onderzoek, een waardevol hulpmiddel bij het stellen van een correcte diagnose.

Echografie biedt de mogelijkheid onder de huid te kijken. Onder andere spieren, botten, pezen, slijmbeurzen en ligamenten worden zichtbaar. Al dan niet in afwijkende vorm. Zo zien we of een verkalking aanwezig is, een pees kenmerken van een tendinopathie vertoont, er sprake is van een scheur etc. Voor ons wordt de aard en ernst van de afwijking dus duidelijk en stemmen we de therapie beter op de aandoening af.

Ook mensen met veel (pijn)klachten die moeilijk lichamelijk te onderzoeken zijn kunnen we met de echo bekijken. Echografie kan ook dynamisch worden ingezet. Zo zien we wat er met een structuur gebeurt tijdens een (provocerende) beweging.

Voor wie

In wezen is echografie toegankelijk voor iedereen. Bij elke gewrichts-, pees- of spiergerelateerde klacht kan echografie zinvol zijn als aanvullende diagnostiek. Zowel mensen met spier- als peesklachten of na een trauma. Voor sommige gewrichten is echografie zelfs het meest valide diagnosticum en geeft het de meest waardevolle informatie.

Je eerste afspraak

Tijdens de intake wordt met jou doorgesproken of echografie op jouw klachtenpatroon een positieve uitwerking zal hebben. De eerste afspraak duurt 40 minuten.

Extra info

Verhinderd? Annuleer je afspraak minstens 24 uur van tevoren. Bij annulering korter dan 24 uur van tevoren, behouden we het recht deze (behandel)afspraak in rekening te brengen.

Declaraties verlopen via je ziektekostenverzekering. Controleer je polis om in te zien hoeveel behandelingen je vergoed krijgt. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig. Hier kun je vinden of er bij jouw zorgverzekeraars sprake is van een volledige of gedeeltelijke vergoeding.

Bel 020 560 89 20 voor een afspraak.