Fysiotherapie en
28 andere specialismen

Haptotherapie

Haptotherapie ondersteunt mensen die door emotionele blokkades fysieke (psychosomatische) klachten hebben ontwikkeld. Vaak gaat het om klachten die al geruime tijd aanwezig zijn. De signalen die het lichaam geeft, zijn lang afgeweerd of niet herkend. Haptotherapie leert je je lichaam te gebruiken als referentiekader en als instrument.

Door middel van gesprek en oefening leer je je zintuigen, met name je tastzin, bewuster te gebruiken. Je ervaart daardoor het effect van gebeurtenissen en omstandigheden op je lichaam. Vervolgens krijg je de handvatten aangereikt voor herstel en balans in de relatie tussen lichaam en geest. Loeke Richter, GZ-haptotherapeut, ondersteunt je in dit proces, leert je contact te maken met je lichaam, en de informatie die je lichaam je geeft, te gebruiken. Zodat je in een goede energie flow komt en stress momenten van allerlei aard, letterlijk beter te lijf kan. Mind- en bodyful.

Voor wie

​Voor mensen die veel stress ervaren. Voor klachten als (dreigende) burnout, hyperventilatie, onbestemde hoofd-, buik- en rugpijnklachten.

Je eerste afspraak

Binnen 3 weken kan de eerste afspraak plaatsvinden. Tijdens de intake wordt met jou besproken wat je vraagstuk en doelstelling is.
Kosten worden vaak deels vergoed vanuit het alternatieve pakket van de ziektekostenverzekering.

Bel 020 679 33 09 of 020 560 89 20 voor een afspraak.

Extra info

Verhinderd? Annuleer je afspraak minstens 24 uur van tevoren. Bij annulering korter dan 24 uur van tevoren, behouden we het recht deze (behandel)afspraak in rekening te brengen.

Loeke Richter
Haptotherapie