Beter presteren

meer voor elkaar krijgen

je beter voelen

The SMC Fysiotherapie en 28 andere specialismen
The Gym De beste apparatuur, oefeningen en begeleiding
The Lab Meten is weten, betere resultaten door meetresultaten.
The Top Het hoogst haalbare door de beste begeleiding
The Academy Meer skills door professionele opleiding
The Bar Goed in je vel door lekker gezond eten
The SMC Fysiotherapie en 28 andere specialismen
The Gym De beste apparatuur, oefeningen en begeleiding
The Lab Meten is weten, betere resultaten door meetresultaten.
The Top Het hoogst haalbare door de beste begeleiding
The Academy Meer skills door professionele opleiding
The Bar Goed in je vel door lekker gezond eten

Meten is
essentieel als je optimaal fit
wil worden

 

Onze klanten

 

Bij Fysiomed vormen we samen één grote sportieve familie. We zorgen ervoor dat iedereen zich thuis voelt en halen het beste in elkaar naar boven. Deze familie was er niet zomaar, dik 25 jaar geleden is Fysiomed opgezet door Wouter Post en al snel sloot Leo Echteld aan. Deze twee topfysiotherapeuten hebben het voor elkaar gekregen om een prachtbedrijf op te zetten. Hun missie is om zowel topsporters als ieder ander te voorzien van de beste fysieke en mentale begeleiding. Body, mind en energy in balans krijgen en synergy creëren, dat is het doel. Dit doen ze natuurlijk niet alleen. Door de jaren heen hebben ze een groep mensen om hen heen verzameld die helpt bij het behalen van deze missie. Samen zorgen we ervoor dat iedereen de aandacht en zorg krijgt die hij verdient. Naast ons verhaal en ons team is Fysiomed niet hetzelfde zonder haar klanten. Zij zijn het kloppend hart van de organisatie en maken de familie compleet.

RICHARD DURAY

Sinds 1989 heb ik een incomplete dwarslaesie en de behandeling daarvan liet ik altijd aan het revalidatiecentrum. Bij Fysiomed kwam ik als paralympische sporter vooral voor sportprestatiegerichte vragen: meer armkracht bij het handbiken, meer coördinatie in de armen en romp voor mijn poging om wereldkampioen Boccia te worden en de paralympische spelen te halen.

Ik heb altijd nog een beetje kunnen lopen en in 2016 viel ik van de loopband en verbrijzelde gruwelijk mijn onderbeen. Een lang en langzaam herstel in het revalidatiecentrum volgde, maar ik werd er niet blij van. Ze wisten niet wat ze met mij, een paralympische Bocciaspeler die ook weer wilde lopen, aan moesten. Er was weinig tijd, geen visie, slechte apparatuur, geen passie. Het was overduidelijk dat ze mij alleen wilden helpen te herstellen van mijn gebroken been maar niet om er weer mee te lopen. ik zat niet voor niets in een rolstoel toch? En met mijn paralympische ambities konden ze al helemaal niets.

Uiteindelijk heb ik de revalidatiearts gevraagd een verwijzing te maken voor Fysiomed. Ik wist dat Fysiomed meer te bieden had dan wat men gemiddeld van een fysiotherapiepraktijk verwacht. De multidisciplinaire aanpak is wat ik nodig had. Behandeling door de fysio’s, meters maken met de trainers, loopadvies van de podotherapie, voedingsadvies en ga zo maar door. Als dat ook nog in een sfeer kan waar je je welkom voelt… Terwijl we langzaam aan het herstel van mijn been werkten en ook de Road to Tokyo vervolgden kreeg ik een nieuwe teleurstelling te verwerken. Door een regelverandering viel ik niet meer binnen de paralympische klasse. Mijn rechterarm was ‘te sterk’ geworden. Toen ik mijn trainer Thomas dit vertelde zei hij bijna direct: ‘dan gaan we voor die 10km lopen’. Ooit had ik gezegd dat ik 6km had gelopen en dat ik dacht dat ik in theorie ook 10km moest kunnen halen. In theorie toen zonder verbrijzeld been, in de praktijk liep ik een jaar na de breuk een paar honderd meter. Maar ik had tijd, ervaring als topsporter en ontdekt dat soms de antwoorden op de vraag: ‘Hoe gaan we het aanpakken?’, soms wat later komen.  

Inmiddels zijn we honderden uren krachttraining, 5 paar schoenen en zooltjes en 2.000 kilometer op de loopband verder. We hebben geëxperimenteerd met shockwave therapie, bloodflowresistance training, elektrostimulatie en verschillende dieetvormen. We hebben een trits aan persoonlijke records verbroken en daarna weer verbeterd. Die lat van 10km ligt enorm hoog, misschien wel te hoog. We hebben ons doel dan ook nog niet bereikt: nou ja, bijna… van de zomer kwamen we tot 9,3km in iets meer dan 6 uur, toen ging het echt niet meer. Vierden we een feest? Jazeker! Die 10km gaat echt nog wel een keer lukken! Je moet altijd iets te wensen overhouden.

Dank je wel lieve Fysiometters voor de ‘ongoing’ support!

CAROLINA HASELAGER

 

Een paar jaar geleden heb ik een meniscus operatie gehad en 2 weken later zat ik, via een tip van mijn buurvrouw, bij fysiotherapeut Robin de Betué voor mijn knie in zijn fysiokamer. Ik had door mijn knie een jaar lang niet meer getraind. Hierdoor was de spiegel bij Robin zeer confronterend want ik had nog maar weinig spiermassa. Zijn woorden waren dan ook duidelijk: ‘wij gaan er een jaar tegenaan en jij gaat spierpijn krijgen!’. Ook ik was er klaar voor en ik ben 2 x in de week gaan trainen onder zijn begeleiding. Voor de rest ben ik zelf gaan trainen, want ik wilde heel snel weer dat mijn been sterk werd. Hiernaast wilde ik natuurlijk ook mijn conditie terugkrijgen want als je een jaar niet meer traint heb je nog weinig energie. Doordat ik zoveel bij Fysiomed kwam, leerde ik ook de rest van de fysiotherapeuten,  personeelsleden en vele andere leuke mensen kennen. Ik merkte dat de sfeer zeer goed is onder elkaar en iedereen superleuk is, dus ik voelde mij al heel snel thuis en heb ondertussen ook vriendschappen bij Fysiomed opgebouwd. Ook merkte ik dat er iets met mijn voeding gedaan moest worden want als je veel traint en spiermassa opbouwt, zal je ook je voeding moeten aanpassen. Gelukkig hebben we nu de Coconut club  bij Fysiomed. Daar hebben ze gezonde happen waar ik graag na een training kom eten en chillen. Na een paar maanden trainen, kwam ik erachter dat Robin ook kickbokslessen gaf. Ik mocht mijn benen nog niet gebruiken, maar dat was ‘geen probleem’, zei Robin: ’dan ga je toch alleen boksen.’ Dat vond ik geweldig! Na een tijdje mocht ik ook kickboksen. Ontzettend leuk en met allemaal gezellige mensen, we lachen veel maar trainen ook hard, ieder op zijn eigen niveau. Het is een geweldige workout waar je alle spieren bij gebruikt en die ook mentaal iets met je doet. Daarbij vind ik Robin echt één van de beste kickboksleraren. Ik raad het dan ook iedereen aan om een keer een proeflesje bij Robin te nemen. In ieder geval ben ik blij dat ik Fysiomed ontdekt heb en dat mijn knie, been en de rest van mijn lichaam nu lekker getraind is. Ik heb ondertussen zelfs mijn kickboksdiploma gehaald en geef nu zelf kickbokslessen aan jongeren met beperking, dames, kinderen en ouders met kinderen.  ….tja hoe een balletje kan rollen. Fysiomed/Robin4ever! BEDANKT!!

Khalid boulahrouz

Topsporter, cliënt sinds 2004

Ik vind Fysiomed een bedrijf dat op hoog niveau presteert. Het belangrijkst is dat ze altijd aan het ontwikkelen zijn, ze zijn heel vooruitstrevend, dat vind ik wel prettig. Dat ze altijd bezig zijn met de toekomst en hoe het beter kan. Als sporter geeft mij dat het gevoel dat ze dat voor mij ook willen, dat ze voor mij ook zo te werk gaan. Ze zeggen eigenlijk: we willen het beste voor jou. Hoe kun je weer goed worden? Hoe kun je je beter voelen? Hoe kun je beter presteren?

CLARENCE SEEDORF

Topsporter, cliënt sinds 1991

Ik was 15 toen ik in contact kwam met wat later een van de pilaren in mijn carrière zou worden: Leo met al zijn kwaliteiten en zeer grote gedrevenheid…en later de volledige Fysiomed staf. Lange dagen en nachten brachten we samen door om altijd maar weer het beste uit mij en m’n carrière te halen. Wouter coachte aan de zijkant en gaf structuur aan het geheel en Leo maakte het spel en scoorde de goals! Ik vind Wouter en Leo een super duo dat met vele ‘rijke’ stafleden zoals bijvoorbeeld Carlo Tosi fantastisch werk heeft geleverd tijdens mijn voetballoopbaan. Ik zeg altijd: wat je geeft is wat je krijgt en dat is wel de manier om uit te leggen hoe de relatie tussen mij en Fysiomed de afgelopen 20 jaar stand heeft gehouden.

BEAU VAN ERVEN DORENS

Presentator, cliënt sinds 2010

Ik ben bij Fysiomed terecht gekomen via mijn rechterknie. Daarna werd het mijn linkerknie. En van mijn linkerknie naar mijn rechterhiel. Daarna was een pees in mijn linkerschouder aan de beurt en nu zitten we tussen mijn schouderbladen. Dat is nog eens een interessant economisch model! They suck you in and never let you go! Ben nu net gekraakt, letterlijk. Dat vind ik de meest ingrijpende behandeling in de fysiotherapie: je hoort alles kraken, hele wervels die losschieten, of vast, weet ik veel, en zo iemand geef je geen kaakslag maar je bedankt haar, want het is de bedoeling. ‘Adem even in. En nu uit.’ Je ligt als een opgerolde tosti op die zweetbank en je voelt hoe haar greep zich versterkt, en dan… KRAK!!! Toen ik voor het eerst bij Fysiomed kwam was ik eigenlijk van plan om mijn rechterknie te laten opereren. Dankzij Wouter en (kale) Peter heb ik dat niet gedaan. Vele marathons en andere wedstrijden en monstertochten later, zoals het overzwemmen van het IJsselmeer in 11 uur 47, durf ik te zeggen dat het een wonder is hoe Fysiomed mij elke keer weer oplapt. Als extraatje train je dan ook nog eens in dezelfde ruimte als Van Persie en word je op een bed in een hotelkamer in New York door Leo gekneed voor de marathon terwijl Edwin van der Sar gezellig zit te kletsen.

Thanks Fysiomed! Ook namens mijn lichaam,

Beau van Erven Dorens

Erwin van den Bosch

Lid Board of Inspiration van Young Colfield bij Young Colfield, cliënt sinds 2002

In 2002 belandde ik viavia op de behandelbank bij Wouter. Ik had m’n derde hernia. Door de combinatie-behandeling van fysio, orthomanueel arts, podotherapeut en trainen, ben ik een hele tijd hernia-vrij geweest. Ik dacht op een bepaald moment klaar te zijn bij Fysiomed en viel weer terug in mijn niet altijd even gezonde levensstijl, waarbij ik ook nog eens veel stress had in mijn toenmalige baan. In 2017 mondde dat uit in weer een hernia en toen was ik er helemaal klaar mee. Ik begon opnieuw bij Fysiomed met een intensief behandel- en trainingstraject. Binnen 4 tot 5 weken was ik weer herniavrij en toen besloot ik het behandelen en trainen echt te integreren in mijn levensstijl. Ik train nu al jaren 2 x per week met een personal trainer en ga 1 x per week preventief naar de fysio. Een paar keer per jaar ga ik naar de sporarts en de podotherapeut. Of wanneer nodig naar de ortho-arts. Ik word ouder en mijn lichaam blijkt toch gebreken te vertonen die aanweziger zijn dan ik had gehoopt. Mijn knieën en enkels zijn niet van de allerbeste kwaliteit dus ook daar is het onderhoud voor nodig zodat ik zo lang mogelijk mijn grote hobby kan uitvoeren: golfen. Daarnaast vind ik het ook leuk om nog een goede fietstocht te kunnen maken. Dat betekent dat Jessica Gal Sportartsen zo nu en dan een injectie geeft. Ik klink als een wrak, ik weet het. Uiteindelijk gaat het me erom dat dit voor mij de methode blijkt te zijn om mijn lichaam zo gezond mogelijk te houden. De trainingen helpen me om kracht op te bouwen en te behouden. Ik heb niet de allergrootste discipline dus de vaste afspraken al jarenlang hebben me erg geholpen en ook de vooruitgang heeft me erg gestimuleerd om dit patroon vol te blijven houden.

Last but not least bezoek ik ook pedicure Angelique 1 x in de drie maanden. Na de derde hernia op dezelfde plek is littekenweefsel ontstaan. Ik heb weinig kracht in mijn rechtervoet, waardoor ik m’n voeten in m’n schoenen meer aanspan en m’n tenen samenknijp. Resultaat: dikke laag eelt. En ook dat heeft onderhoud nodig.

Ik ben heel blij met Fysiomed en de mensen die er werken. Ze hebben gezamenlijk een kennis en kunde waar ik het volste vertrouwen in heb. Omdat ik veel ervaring heb met fysiotherapeuten, kan ik overtuigd vertellen dat de Fysiomed-mensen a different kind of cookie zijn dan de fysio’s die in een willekeurige praktijk bij mij in het dorp Breukelen werken. Het grootste voordeel is dat iedereen hier zijn of haar specialisatie heeft. Verder vind ik de sfeer binnen Fysiomed helemaal top, ik voel me altijd welkom, vind de front-office supergoed en voel me helemaal thuis nu ik al zoveel jaar een trouwe klant ben.

MARIANNE MOUW

Sieradenontwerpster, cliënt sinds 2004

Van jongs af aan heb ik al gezondheidsproblemen en sinds mijn pubertijd kwamen daar rugproblemen bij. Ik heb op redelijk niveau gehockeyd. Ook dat was niet bevorderlijk voor mijn rug. Ik heb veel fysio’s gezien en bij elke fysio was het hetzelfde verhaal, nergens konden ze mij echt verder helpen. Een aantal hernia’s en veel fysio’s later, attendeerde mijn broer mij op Fysiomed. Dus ik deed toch nog een verwoede poging om mijn heil bij een andere fysiotherapeut te zoeken. Van het begin af aan gooide hij het over een totaal andere boeg. Ik ging trainen op de MedX apparatuur (speciaal voor mensen met lage rugklachten) en hij stond ernaast om me aan te moedigen. Mijn rug is inmiddels onder controle. Van groot belang is dat ik hierin begeleid word en dat iemand me helpt weer vertrouwen in m’n lichaam te krijgen. De trainingen en lieve mensen bij Fysiomed zijn voor mij al jaren een steun, dank jullie wel.

GALINA VOSKOBOJEVA

Tennisplayer

I have been at Fysiomed for rehabilitation several times. There is very serious testing before they start rehab. They will tell you about all the problems. So it’s not like they only work on the part that hurts most while ignoring other problems.

The main thing for me is that they work as a team. They communicate between each other perfectly and every day. Every morning starts with the questions: how did you sleep? Eat? How is your mood? What are you worried about? How are the muscles after yesterday? Everything goes in the computer. It may seem like it’s not very important but it paints a full picture of your conditions. An dit also helps that other physios will not ask you the same questions because they can see your answers in the computer. There are no questions for which I will nog get the answer. Leo probably is the best in explaning difficult things with simple words. The main idea is that you should understand exactly what is going on and which muscles you should work. That is a very big part of success. With Fysiomed I can feel that my problem or injury is becoming their problem. This is a very important feeling. In case of something is not going well, they will discuss it between each other as many times as necessary to find a solution. Moreover, they always be in touch with a surgeon if you had a surgery. 

During my rehab in Amsterdam I had a birthday. And I remember I said in the post that the best present for me would be to leave healthy. Healthy enough to be able to jog, to go to fitness and not to have restrictions on the body. But I didn’t even hope to be able to play professionaly again. And now I am starting from the Wimbledon! I still can’t believe that my dream team collected this absolutely broken construction (my body) and brought me back to life. This is so amazing.

Fysiomed, you are the best for me.

JAN FRANSSEN

Projectmanager sociale sector, cliënt sinds 2014

Sta op, neem Uw bed op en wandel…. aan deze woorden in de bijbel moest ik denken toen ik de oude locatie van Fysiomed aan de Stadhouder kade eind september 2014 , al strompelend verliet… Carlo Tosi – de fysiotherapeut- had me bij het intakegesprek weer veel hoop gegeven…na twee maanden intensieve therapie zou ik volgens hem weer “pijnvrij “ kunnen lopen…en dit na het wel zeer teleurstellende ziekenhuis-consult in mei van dat jaar.. waarin me onbarmhartig te kennen werd gegeven dat ik met de artrose in mijn rechterknie maar moest “zien te leren leven”…een kunstknie was nog niet aan de orde…. verdere tips : liefst geen trappen meer lopen en pijnstillers…

Mijn fiets werd in de maanden na dit ziekenhuis-consult ook mijn rollator, lopen zonder ging namelijk steeds moeilijker….Vol goede moed, maar eerlijk gezegd ook nog met de nodige twijfel over de gedane belofte startte ik de therapie van twee dagen per week bij Carlo, aangevuld met dagelijks zwemmen in het Zuiderbad. En ja hoor… het resultaat was verbluffend! Na deze twee maanden onder de zeer motiverende begeleiding van Carlo, liep ik- als een kind zoooo blij weer pijnvrij…..Hoera!! Na deze toch wel spannende periode van bewustwording & gedragsverandering, ben ik met veel plezier blijven trainen bij Fysiomed…. Dank aan mijn voortreffelijke begeleiders, dank aan Fysiomed!!!

Jan Franssen