Shockwave therapie in de regio Amsterdam

Pijnklachten

Heb je last van (chronische) pijnklachten die veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een ontsteking, verkalking van pezen of spierknopen? Dan is shockwave therapie misschien wel iets voor jou.

In dit artikel leggen we uit wat SHOCKWAVE therapie is, hoe een behandeling eruit ziet en met welke klachten shockwave therapie een uitkomst biedt. Wij zijn heel blij met deze techniek omdat we veel mensen hiermee extra kunnen helpen!

Wat is Shockwave therapie?

Shockwave therapie is een moderne behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van schokgolven. Dit wordt gedaan met behulp van een shockwave apparaat dat geluidsimpulsen produceert. Deze geluidsimpulsen zijn de schokgolven. Het apparaat wordt op de huid gezet waar de pijnlijke plek zich bevindt. De schokgolven verplaatsen zich vervolgens vanaf de buitenkant van het lichaam naar de pijnlijke plek.

De schokgolven die zich naar het pijnlijke gebied in het lichaam verplaatsen, zorgen ervoor dat het lichaam gestimuleerd wordt om te herstellen. Door de geluidsimpulsen worden de stofwisseling en de bloedcirculatie van de pijnlijke plek of het pijnlijke gebied verbeterd. Hierdoor kan er meer zuurstof en meer voedingsstoffen op de pijnlijke plek komen. Dit bevordert het herstel en zorgt ervoor dat de pijn en je klachten af zullen nemen.

Voor welke klachten is shockwave therapie geschikt?

Shockwave therapie is vooral geschikt voor mensen met chronische pijnklachten. Dit kunnen klachten zijn zoals:

  • schouderpijn met beperkte beweeglijkheid;
  • elleboogpijn (tennis-, golfelleboog);
  • pijn aan de knieschijf;
  • pijn aan achillespees, hielpijn/hielspoor;
  • nek-, schouder-, of rugpijn en spanning;
  • andere vormen van tendinitis.

Dit is geen volledige lijst, jouw persoonlijke fysiotherapeut kan een goede inschatting maken of ook jouw klachten baat kunnen hebben bij shockwave therapie.

Wat zijn de voordelen van shockwavetherapie?

Er zijn al veel voordelen van shockwave therapie bekend en er zijn ook al veel succesvolle resultaten behaald! Hieronder staat een aantal van de vele voordelen van shockwave therapie beschreven.

Eén van de grootste voordelen is dat shockwave therapie een kortdurende behandeling is. Een sessie duurt ongeveer 5 tot 10 minuten en vaak is er na 4 of 5 behandelingen al een duidelijk vermindering van de pijn/klachten merkbaar.

Naast een kortdurende behandeling, is shockwave therapie een behandeling zonder medicatie. Dit betekent dat shockwave therapie ook toegankelijk is voor mensen die gebruik maken van medicatie of supplementen. Tevens is het een behandeling met zeer weinig bijwerkingen omdat er niet in het lichaam wordt gesneden en geen medicatie wordt gebruikt.

Tot slot is shockwave therapie een therapievorm die wetenschappelijk is bewezen.

Hoe ziet een behandeling met shackwave therpie bij Fysiomed eruit?

Na het maken van een afspraak, beginnen we altijd met een intake. Tijdens deze intake bespreken we je klachtenpatroon en leggen we uit wat shockwave therapie is. Daarnaast bespreken we of shockwave therapie een passende behandeling is voor jouw klachten of dat een andere aanpak voor jou beter zal werken.

Als shockwave-therapie voor jou een goede behandeling blijkt te zijn, stellen we op basis van een echo een diagnose. Vervolgens zullen we met behulp van het shockwave apparaat de klacht of de klachten behandelen. Daarna bespreken we hoeveel behandelingen nodig zijn en hoe de behandeling verder zal verlopen.

Waarom kies je voor Fysiomed

Onze missie is om body, mind en energy weer in balans te krijgen en synergie te creëren. Of je nu een topsporter bent of niet, we begeleiden iedereen zowel op fysiek als mentaal gebied naar een optimale gezondheid!

Fysiomed is een sportmedisch centrum met meer dan 25 jaar ervaring. We hebben naast fysiotherapeuten ook sportartsen, personal trainers, voedingsdeskundigen, (sport-)psychologen en nog veel meer specialisten werken bij Fysiomed. Met al deze kennis en ervaring kunnen we ontzettend veel behandelmethodes aanbieden en de perfecte behandeling voor je opstellen!

Heb je verder nog vragen over shockwave therapie of wil je graag een afspraak bij ons maken? Neem dan vooral contact met ons op of kom eens langs in onze praktijk!

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn er om jouw doel te bereiken.

Volg ons op social media

Gerelateerde artikelen

category 1
category 2
category 3
category 4
category 1
category 2
Sometimes, you add a big quote to highlight a juicy detail in your story. This is especially effective for those who scan the page in high speed. Might that be you?
category 1
category 2
category 3
category 4
category 1
category 2
Sometimes, you add a big quote to highlight a juicy detail in your story. This is especially effective for those who scan the page in high speed. Might that be you?

File download