Fysiotherapie en
28 andere specialismen

Shockwave therapie

 

 

(Chronische) pijnklachten kunnen veroorzaakt worden door ontstekingen of verkalkingen van pezen of slijmbeurs verkrampte spieren of spierknopen (trigger points). Shockwavetherapie is 1 van de nieuwste ontwikkelingen in pijnbehandeling. De oorzaak van de pijn wordt rechtstreeks bij de oorsprong bestreden, zonder medicatie of chirurgie. Succesvolle resultaten worden al behaald na een paar behandelingen. Dankzij shockwavetherapie kan een injectie of zelfs een operatie voorkomen worden. Door het toedienen van hoog energetische akoestische impulsen verbeteren stofwisseling en bloedcirculatie waardoor de eigen genezingskracht van het lichaam verbeterd wordt.

Voor wie

Voor mensen met chronische pijnklachten zoals:

  • Schouderpijn met beperkte beweeglijkheid
  • Elleboogpijn (tennis-, golfelleboog)
  • Pijn aan knieschijf
  • Pijn aan achillespees, hielpijn/hielspoor
  • Nek-, schouder-, of rugpijn en spanning
  • Andere vormen van tendinitis

Je eerste afspraak

Tijdens de intake wordt met jou doorgesproken of shockwave-therapie op jouw klachtenpatroon een positieve uitwerking zal hebben. Op basis van een echo stellen we de diagnose vast waarna we met het shockwave apparaat de klacht behandelen. We bespreken dan hoeveel behandelingen er nodig zijn.

Extra info

Verhinderd? Annuleer je afspraak minstens 24 uur van tevoren. Bij annulering korter dan 24 uur van tevoren, behouden we het recht deze (behandel)afspraak in rekening te brengen.

Declaraties verlopen via je ziektekostenverzekering. Controleer je polis om in te zien hoeveel behandelingen je vergoed krijgt. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig. HIER kun je vinden of er bij jouw zorgverzekeraars sprake is van een volledige of gedeeltelijke vergoeding.

Bel 020 560 89 20 voor een afspraak.