LAB - Lichaamstesten

In elk cliché zit wel een kern van waarheid, evenals in; meten is weten! Door regelmatig fysieke testen te laten uitvoeren, weet je hoe je er voor staat. Ook kun je aan de hand van de resultaten weer gerichter gaan trainen om zo efficiënt je doelen te behalen. Wij helpen je graag met lichaamstesten in onze praktijk in Amsterdam Zuid!

Energize your goals!

Testen

Je kunt bij ons een baseline test uitvoeren waarbij we onder andere kijken naar je mate van mobiliteit en je krachtsverschil tussen links en rechts.  Daarnaast kunnen we ook een persoonlijke testbatterij voor jou samen stellen. Deze bestaat uit (sport) specifieke testen gericht op jouw situatie en doelen.

Testen is voor iedereen van belang. Of je nu midden in je revalidatie zit, bezig bent met personal training of op topniveau sport, in alle gevallen is het noodzakelijk om te monitoren of je vooruitgang boekt. Je merkt natuurlijk zelf ook wel als je door trainen ineens harder kunt schieten of rennen, maar door middel van testen zien we vaak net iets meer dan alleen de verbetering die je voelt. Zo kijken we bijvoorbeeld of de kracht in een been daadwerkelijk is  toegenomen en laten wen het je ook weten als we ‘red flags’ zien die het risico op een blessure verhogen.

Baseline test

De baseline test bestaat uit een krachttest, een mobiliteitstest en een coretest.

Tijdens de krachttest meten we de maximale kracht van verschillende spieren van het onder- en/of bovenlichaam. Afhankelijk van wat van belang is voor jou. Ook kijken we naar het verschil tussen links en rechts.

Bij de mobiliteitstest beoordelen we de mobiliteit en flexibiliteit van onder andere je heupen, bekken en schouders.

De coretest is gebaseerd op zowel kracht als uithoudingsvermogen van de core. Het is hierbij van belang dat je bepaalde core-oefeningen zo lang mogelijk probeert vol te houden en de juiste positie weet vast te houden.

Krachttest

De krachttest kan ook los van de baseline test worden uitgevoerd. Tijdens de krachttest meten we de maximale kracht van verschillende spieren van het onder- en/ of bovenlichaam. Ook hierbij kijken we naar wat voor jou van belang is en kijken we naar het verschil tussen links en rechts.

Sprongtesten op het krachtenplatform

Met onze krachtenplatformen kunnen we meten met hoeveel kracht jij afzet en landt tijdens een sprong. Ook meten wij hoe hoog en explosief jij kunt springen. Ook hierbij kunnen we zien of je meer vanaf links of rechts afzet of dat je meer op een bepaalde zijde landt. Als je bijvoorbeeld meer op je linkerbeen landt dan op rechts, dan is de kans op een blessure aan het linkerbeen groter.

Springen is bij vrijwel elke sport van belang. Daarbij geeft het springen een dynamische meting waarbij je in beweging bent, net zoals dat je in het dagelijks leven of tijdens het sporten in beweging bent. Hierin onderscheidt de sprongtest zich bijvoorbeeld van een krachttest, waar je ‘statisch’ kracht levert. Je levert wel maximale kracht, maar je ben niet in beweging.

Leg press test

Bij de Leg Press Test meten we de kracht en explosiviteit van je benen. Dat wil zeggen; hoe hard en hoe snel kun jij je de pedalen van de leg press wegduwen. Het resultaat van deze test laat zien of jouw spieren in staat zijn om heel snel kracht te leveren en iets minder snel kracht te leveren, maar wel veel kracht. Hierin bekijken we ook weer de verschillen tussen links en rechts. Het grote verschil met de reguliere krachttest, is dat we tijdens de leg press test ook naar snelheid kijken in plaats van alleen naar kracht. 

Maak een afspraak

Wij zijn er om jou te helpen. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt.

Neem contact op

020 56 08 920
  • Ma - do 07:00 - 22:00
  • Vrij 07:00 - 20:00
  • Za - zo 09:00 - 17:00
info@fysiomed.org IJsbaanpad 6 1076 CV Amsterdam Zuid

Heb je een vraag? Wij geven graag het antwoord.

Optioneel
Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! 
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed uit Amsterdam Zuid, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn topsporters in tijden van revalidatie en prestatie. Zowel in het binnen-  als buitenland. Kom langs in Amsterdam!

Volg ons op social media

File download