Sportfysiotherapie in Amsterdam

Welke sport je ook beoefent, onafhankelijk van jouw niveau of leeftijd, je bent graag in beweging en dat wil je waarschijnlijk ook graag zo houden. Toch kunnen blessures je sportplezier en prestaties behoorlijk in de weg staan. Heb jij last van een (beginnende) sportblessure of keren je klachten steeds terug?

Dan doe je er goed aan om eens een afspraak te maken bij een sportfysiotherapeut. Onze praktijk in Amsterdam Zuid, biedt hiervoor een aantal specialisten die je graag bijstaan.

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een discipline binnen de algemene fysiotherapie. Een sportfysiotherapeut is er voor mensen die een blessure of klacht hebben opgelopen tijdens hun sport- of werkactiviteiten en die deze activiteiten zo snel mogelijk weer willen oppakken. De sportfysiotherapie focust zich vooral op de preventie en de behandeling van sportblessures of klachten die hinderlijk kunnen zijn tijdens of na het sporten.

Ook kun je bij een sportfysiotherapeut terecht als je wilt beginnen met sporten en daarbij graag professionele begeleiding wilt hebben. Bovendien kan sportfysiotherapie je helpen om een hoger sportniveau te bereiken. En de sportfysio kan preventieve maatregelen treffen om blessures of klachten te voorkomen.

Bij een sportfysiotherapeut kun je dus niet alleen maar terecht voor de preventie en behandeling van sportblessures of klachten, maar ook voor adviezen en voorlichting over sport. Sportfysiotherapie is er zelfs voor mensen met chronische ziekten die hun gezondheid willen verbeteren door middel van sport.

Het ontstaan van sportblessures of klachten

De oorzaak van een sportblessure ligt vaak in een onbalans tussen de belasting en belastbaarheid. Sportblessures kunnen ontstaan door onjuiste trainingsmethoden, een slechte voorbereiding of warming-up, onvoldoende conditie, slecht materiaal of verkeerd schoeisel. LEES MEER.

Acute blessures worden meestal veroorzaakt door bijvoorbeeld een val, klap, botsing of een verkeerde beweging. Een chronische blessure of een overbelastingsblessure ontstaan door het voortdurend herhalen van een onjuist uitgevoerde beweging waardoor bepaalde spieren of pezen overbelast raken. Naast acute en chronische blessures kunnen sportblessures ook ontstaan door interne factoren, zoals leeftijd of lichaamsbouw.

Wat doet een sportfysiotherapeut

Een sportfysiotherapeut weet wat er met je lichaam gebeurt tijdens of na het sporten waardoor eventuele sportblessures kunnen ontstaan. Eerst maakt de sportfysiotherapeut een analyse van hoe de blessure is ontstaan. De oorzaak van de blessure wordt vastgesteld door specifieke testen uit te voeren en het doen van gericht onderzoek. Deze testen zijn gericht op coördinatie, kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid en worden uitgevoerd om inzicht te krijgen in de belastbaarheid.

Vervolgens wordt bepaald hoe de revalidatie vorm gegeven dient te worden. De sportfysiotherapeut zal samen met jou bepalen of je belastbaarheid voldoende is om weer te gaan sporten. Ook zal hij indien nodig begeleiding geven om het gewenste niveau te behalen. Aan de hand van de uitkomsten van de specifieke testen zal een behandelplan en een revalidatieschema worden opgesteld.

Sportfysiotherapie in Amsterdam bij Fysiomed

Ervaar jij nou ook sportblessures of klachten tijdens of na het sporten en ben je benieuwd naar de behandelmogelijkheden? Of wil je graag adviezen of professionele begeleiding over hoe je het beste kunt beginnen met sporten/een hoger sportniveau kunt bereiken? Wacht dan niet langer met het maken van een afspraak bij Fysiomed in Amsterdam.

Wij vormen bij Fysiomed namelijk één grote sportieve familie. We zorgen ervoor dat iedereen zich thuis voelt en halen het beste in elkaar naar boven.

Wij komen graag in contact om je verder te helpen bij het kiezen van een passende behandeling om de klachten zo snel mogelijk te laten verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Onze missie is om zowel topsporters als ieder ander te voorzien van de beste fysieke en mentale begeleiding. Bij Fysiomed zorgen we ervoor dat iedereen de aandacht en zorg krijgt die hij of zij verdient. Body, mind en energy in balans krijgen en synergie creëren, dat is ons doel.

Gerelateerde artikelen

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed uit Amsterdam Zuid, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn topsporters in tijden van revalidatie en prestatie. Zowel in het binnen-  als buitenland. Kom langs in Amsterdam!

Volg ons op social media

File download