Veel gestelde
Vragen

Veel gestelde vragen

Wat neem ik mee naar mijn eerste afspraak?

Als je voor een behandeling komt, neem dan je verzekeringsgegevens en een geldig legitimatiebewijs mee. Als je al bij ons ingeschreven staat, hoef je niets mee te nemen.

Als je komt voor een test (op het gebied van fitheid), kom dan in sportkleding.

Kan ik de tijd van mijn afspraak wijzigen?

Natuurlijk kan dat. Bel ons dan, maar wel graag 24 uur van tevoren, anders zijn we genoodzaakt de reeds ingeplande afspraak in rekening te brengen en we factureren zelf ook het liefst als we onze service geleverd hebben.

Hoe weet ik hoeveel behandelingen van de fysiotherapeut er door mijn verzekering vergoed worden?

We adviseren je je polis van tevoren goed te checken. Hier kun je vinden of er bij jouw zorgverzekeraars sprake is van een volledige of gedeeltelijke vergoeding.  Wij kunnen ook je polist checken tijdens je eerste afspraak, maar van tevoren zelf weten waar je aan toe bent, is het allerbest.

Worden de behandelingen van specialisten voor de verzekering vergoed?

Dat hangt af van je polis en van de specialist. Onder het kopje specialisten vind je per specialist of de behandelingen onder de verzekering vallen.

Worden de trainingsabonnementen door de verzekering vergoed?

Nee, deze vallen niet onder de verzekering. De begeleiding van de trainer tot een bepaald maximum wel. Ook dit hangt weer af van je polisvoorwaarden.

Hoe lang duurt een behandeling?

De eerste behandeling is de intake, die duurt 40 min. De behandelingen daarna duren 20 min. Als je een tijd niet bent geweest en bij ons terugkomt met een nieuw blessure- of fitheidsvraagstuk, duurt je eerste afspraak weer 40 minuten.

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Nee, je hebt al een aantal jaar geen verwijzing meer nodig, je kunt gewoon langskomen na een afspraak gemaakt te hebben.

Heb je voor een specialist een verwijzing nodig?

Nee, je hebt al een aantal jaar geen verwijzing meer nodig, je kunt gewoon langskomen na een afspraak gemaakt te hebben.

Word ik tijdens mijn eerste afspraak meteen behandeld?

Dit is afhankelijk van het type klacht, behandeling en tijd. Dus niet altijd maar in de meeste gevallen wel, we willen je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk van je klachten af helpen.

Wat kosten de behandelingen?

Kijk op de prijslijst, daar zie je de prijzen van fysiotherapie-behandelingen en specialisten-behandelingen. Check ook altijd van tevoren goed je verzekeringspolis zodat je weet op hoeveel behandelingen je recht hebt. Als je maximium bereikt is, kun je ervoor kiezen of je wel of niet op particuliere basis je behandelingen wilt vervolgen.

Met welke verzekeringsmaatschappijen hebben jullie een contract?

Wat wordt er vergoed wanneer je door de fysio- of manueeltherapeuten van Fysiomed behandeld wordt en aanvullend verzekerd bent voor fysio- of manueeltherapie?

Voor een meer gedetailleerd overzicht, klik hier.

100% vergoeding bij:

 1. Achmea-groep
 2. VGZ-groep
 3. Menzis-groep
 4. DSW-groep
 5. ENO-groep
 6. ASR-groep
 7. ONVZ-groep
 8. OHRA
 9. Eucare

Gedeeltelijke vergoeding bij*:

 1. CZ-groep
 2. Nationale Nederlanden
 3. Zorg & Zekerheid 

  * De facturen worden thuis per post of per mail ontvangen van Infomedics (onze factoring maatschappij). Deze dien je zelf te voldoen aan Infomedics. Vervolgens kun je de facturen declareren bij uw vezekeringsmaatschappij. Bij deze maatschappijen wordt een gedeelte van de kosten per behandeling vergoed.

  ** LET OP: bij sommige aanvullende polissen van Z&Z is er geendekking voor fysiotherapie of manueel therapie.

  Bij welke beroepsorganisatie zijn de orthomanueel artsen aangesloten?

  Bij de Nederlandse Vereniging van artsen voor OrthoManuele Geneeskunde

  Kun je bij jullie met een personal trainer trainen?

  Jazeker, we zijn daar ook een voorstander van, het is de meest effectieve methode om zo fit mogelijk te worden. Wil je hier meer over weten, dan kun je het best even bellen: 020 560 89 20, dan leggen we je uit hoe het in z’n werk gaat. Of je laat je even inplannen voor een gesprek met een personal trainer.