Manueel therapie

Bij onder andere rug- en nekklachten kan manueel therapie voor verlichting zorgen. Een manueel therapeut heeft na een opleiding fysiotherapie een driejarige opleiding gevolgd. Het doel van manueel therapie is altijd dat je weer klachtenvrij kunt bewegen. Wij helpen je graag met manueel therapie in onze praktijk in Amsterdam Zuid!

Wat is manueel therapie?

Bewegingsstoornissen worden vaak veroorzaakt door gewrichten, waardoor ze pijn gaan doen. Een manueel therapeut kijkt bij klachten altijd naar je gewrichten en houding. De behandelingen zijn erop gericht om de bewegingsvrijheid van de gewrichten te vergroten.

Is manueel therapie geschikt voor jou?

Wanneer je last hebt van acute of chronische pijnklachten in je gewrichten, kan een manueel therapeut je vaak goed helpen. Mensen met acute en chronische pijnklachten en functiestoornissen in het lichaam en wervelkolom voelen vaak direct verschil na hun afspraak met een manueel therapeut.

Treatment
Testing
Training

Onze werkwijze

Bij het specialisme ‘Manueel therapie’ is de T van Treatment leidend.  Aan de hand van een diagnose wordt een klacht vastgesteld. Afhankelijk van de klacht wordt er een behandelplan opgesteld. Waarin de drie T’s: Treatment, Testing en Training continu terugkomen. 

Manueel Therapie

Wat jij nodig hebt, hebben wij in huis

De fysiotherapeuten van Fysiomed werken vanuit het IJsbaanpad 6 in Amsterdam Zuid. Onze locatie is ingericht om optimaal te kunnen presteren. Wij beschikken over de beste fysiotherapeuten, een prettige sfeer om te revalideren en beste apparatuur om mee te trainen. Fysiomed beschikt over 25 behandelkamers en een ruime gym om in te trainen. 

Binnen Fysiomed hebben wij ook personal trainers, psycholoog en diëtisten. Zo creëren we een omgeving waar jij je doelen kunt behalen. Wat wij ook doen, jij bent de sleutel tot jouw succes. Kies voor een optimale revalidatie en kom langs bij Fysiomed in Amsterdam Zuid. 

Ons top team

We hebben fysiotherapeuten, orthomanuele artsen, sportartsen, voedingsdeskundigen, (sport)psychologen, personal trainers en nog veel meer specialisten in huis. Ons doel: jou beter laten presteren!

Je kiest voor Fysiomed

Omdat wij zorg van topsportkwaliteit nastreven. Wij willen samen met jou op het hoogste podium waar je op actief bent presteren. Of je nou een topsporter, topverkoper of topbloemist bent. Bij het leveren van topsportkwaliteit hoort een betrokken, flexibele en leergierige houding. Met openingstijden tot 22:00 doordeweeks is er altijd plek wanneer het jou uitkomt. Ook in het weekend zijn wij voor jou open. Je kunt vaak dezelfde dag nog terecht. 

Ook kijken wij verder dan de pijnplek. Om zo verdere blessures waar mogelijk te voorkomen. Een duurzame behandeling, dat streven wij na. Wij geloven dat lichaam, geest en energie in balans moeten zijn om optimaal te presteren. Vandaar dat wij met veel specialisten werken. Zo kunnen wij voor iedereen maatwerk leveren. Dit alles doen wij al 30 jaar lang. Ervaring ontbreekt dus ook zeker niet. 

Wat jouw doel ook is; Energize your Goals! 

Je eerste afspraak

Een intake bestaat uit een gesprek (anamnese) en een bewegingsonderzoek. Het doel van de intake is het helder krijgen van de klacht en het in kaart brengen van herstelmogelijkheden. In samenspraak met de fysiotherapeut stel je een behandelplan op. Een intake fysiotherapie duurt 40 minuten. 

Je zorgverzekering

Fysiotherapie zit voor een deel in het basispakket van je zorgverzekering. Wat je vergoedt krijgt is afhankelijk van je leeftijd en reden waarom je fysiotherapie krijgt. Je kunt je aanvullend verzekeren voor fysiotherapie. Het is een van de meest gekozen dekkingen. Declaraties verlopen via je zorgverzekering. Controleer je polis om in te zien hoeveel behandelingen je vergoed krijgt. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig. Bekijk hier de vergoedingen per verzekeraar

Maak een afspraak

Wij zijn er om jou te helpen. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt.

Neem contact op

020 56 08 920
  • Ma - do 07:00 - 22:00
  • Vrij 07:00 - 20:00
  • Za - zo 09:00 - 17:00
info@fysiomed.org IJsbaanpad 6 1076 CV Amsterdam Zuid

Heb je een vraag? Wij geven graag het antwoord.

Optioneel
Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! 
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag die niet in de lijst met veelgestelde vragen? Schroom dan niet contact met ons op te nemen.
Hoe lang duurt een behandeling manueel therapie?

De eerste behandeling is de intake, die duurt maximaal 40 minuten. Afhankelijk van het type klacht, zal na de intake onmiddellijk de eerste behandeling plaatsvinden. Een behandeling duurt standaard maximaal 20 minuten. Als je langer dan 2 maanden niet bent geweest en/of bij ons terugkomt met een nieuw blessure- of fitheidsvraagstuk, zal altijd opnieuw een intake plaatsvinden.

Hoeveel kost een behandeling manueel therapie?

Krijg ik manueel therapie vergoed uit mijn basisverzekering?

Manueel therapie valt bij de meeste zorgverzekeraars onder 'fysiotherapie'. Manuele therapie wordt niet vergoedt vanuit de basisverzekering. Dit specialisme valt onder alternatieve geneeswijzen. 

Met welke verzekeringsmaatschappijen heeft Fysiomed een contract?

Fysiomed heeft contracten met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Dit wil zeggen dat, wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysio- of manueeltherapie, je bij verschillende verzekeringsmaatschappijen volledig of gedeeltelijk vergoed wordt. Voor een meer gedetailleerd overzicht van alle gecontracteerde verzekeringsmaatschappijen, klik HIER. Afhankelijk van jouw verzekeringsmaatschappij, worden de facturen rechtstreeks naar de verzekering gestuurd of ontvang je zelf de facturen per mail van Flux (in naam van jouw therapeut bij Fysiomed). Heb je een factuur van Flux ontvangen? Dan dien je deze zelf te voldoen. Vervolgens kun je de facturen declareren bij de vezekeringsmaatschappij en wordt, afhankelijk van jouw verzekering, een gedeelte vergoed. LET OP: bij sommige aanvullende polissen van Z&Z is er geen dekking voor fysiotherapie of manueel therapie.

Hoe kan ik een afspraak maken bij Fysiomed?

We kunnen je het snelst helpen met het maken van een afspraak wanneer je ons belt op het nummer 020 560 89 20. Lukt het niet om nu te bellen? Dan kun je ook een mail sturen naar info@fysiomed.org of het contactformulier op deze website invullen.

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed uit Amsterdam Zuid, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn topsporters in tijden van revalidatie en prestatie. Zowel in het binnen-  als buitenland. Kom langs in Amsterdam!

Volg ons op social media

File download