Orthomanuele geneeskunde

Heb je pijn in nek of rug? Schiet ‘het’ er soms plotseling in? Of heb je al jarenlang klachten? Dat kan komen omdat weefselstructuren overbelast raken en de functie van het gewricht verstoord is. Orthomanuele geneeskunde kan je helpen door standafwijkingen op te heffen. Wij helpen je graag met orthomanuele geneeskunde in onze praktijk in Amsterdam Zuid!

Wat is orthomanuele geneeskunde?

Sommige weefselstructuren raken overbelast. De functie van het gewricht raakt dan verstoord. Hierdoor verandert heel subtiel de spanning op je gewrichtskapsels en banden. Een belangrijke oorzaak van rug- en nekklachten wordt gevormd door deze zogenaamde ‘blokkades’ of ‘functiestoornissen’. Deze veroorzaken bewegingsbeperkingen waardoor verhoogde lokale spierspanning optreedt en pijnklachten ontstaan. Dit ontstaat veelal na vallen, struikelen of vertillen met gebogen en/of gedraaide rug. Hierdoor komen de gewrichtsdelen scheef ten opzichte van elkaar te staan. Het onderzoek is bij orthomanuele geneeskunde hier primair op gericht. De behandeling van de wervelkolom gebeurt door standafwijkingen op te heffen door middel van orthomanuele technieken, er wordt niet gekraakt en/of tractie toegepast.

Is orthomanuele geneeskunde geschikt voor jou?

Voor mensen die standafwijkingen hebben waardoor pijnklachten in het bewegingsstelsel zijn ontstaan.

Je eerste afspraak

Gedurende de intake bespreken we de vraagstelling en stellen we een plan van aanpak op. Over het algemeen is 3 à 4 behandelingen voldoende met 1 à 2 nabehandelingen.

Maak een afspraak

Wij zijn er om jou te helpen. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt.

Neem contact op

020 56 08 920
  • Ma - do 07:00 - 22:00
  • Vrij 07:00 - 20:00
  • Za - zo 09:00 - 17:00
info@fysiomed.org IJsbaanpad 6 1076 CV Amsterdam Zuid

Heb je een vraag? Wij geven graag het antwoord.

Optioneel
Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! 
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed uit Amsterdam Zuid, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn topsporters in tijden van revalidatie en prestatie. Zowel in het binnen-  als buitenland. Kom langs in Amsterdam!

Volg ons op social media

File download