Bekken(bodem)-oefentherapie

Je bekken zijn een onderdeel van je lichaam waar je misschien niet vaak bij stil staat. Maar pijn of disjunctie in de bekken kan heel vervelende klachten als incontinentie, pijn of obstipatie veroorzaken. Bij bekken-oefentherapie kijken we naar manieren om die klachten te verhelpen. Wij helpen je graag met bekken(bodem)-oefentherapie in onze praktijk in Amsterdam Zuid!

bekkenbodem-oefentherapie bij Fysiomed in Amsterdam
Bekken(bodem)-oefentherapie is beschikbaar op de volgende locaties:

Wat is bekken-oefentherapie?

Met bekken-oefentherapie leer je je bekkenbodemspieren weer beter te beheersen door specifieke bekkenbodemoefeningen. Als het probleem veroorzaakt wordt door teveel spanning in de bekkenbodemspieren zullen we de oorzaak bespreken en ons concentreren op bewuste ontspanning van je spieren. Ook ontvang je adviezen over hoe je in het dagelijks leven om kunt gaan met plasgewoontes en toiletgang, waarbij je bewust gemaakt wordt van je houdings- en bewegingspatroon. Oefentherapeut Djoeke Numan het specialisme Coccygodynie, ofwel stuitpijn, afgerond en kan ook daarbij advies uitbrengen.

Is bekken-oefentherapie geschikt voor jou?

  • Voor mannen of vrouwen die problemen hebben om de plas en/of de ontlasting op te houden (incontinentie), bijvoorbeeld tijdens of na de zwangerschap, in de overgang of mannen die bijv. een prostaatoperatie hebben ondergaan. Het komt ook voor dat er geen aanwijsbare reden is voor incontinentie.
  • Voor mensen die last hebben van een zwaar gevoel in hun bekkenbodem door zwakte van deze spieren en/of een verzakking van de endeldarm, vagina, baarmoeder, onderbuik en blaas.
  • Voor mensen die juist last hebben van obstipatie (verstopping) en pijn in de onderbuik.
  • Voor mensen die last hebben van stuitklachten. Oefentherapeut Djoeke Numan heeft namelijk het specialisme Coccygodynie, ofwel stuitpijn, afgerond.
bekken-oefentherapie bij Fysiomed in Amsterdam

Je eerste afspraak

Tijdens de intake zullen we de klacht, de oorzaak en het plan van aanpak bespreken. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. De eerste afspraak duurt 45 minuten.

Bekken-oefentherapie wordt door bijna alle ziektekostenverzekeringen vergoed. Het is verstandig om van tevoren je polisvoorwaarden na te kijken.

Maak een afspraak

Wij zijn er om jou te helpen. Fysiotherapie, Personal Training, (top)Sport Performance Training, Manueel Therapie, het kan allemaal in ons sport medisch centrum in Amsterdam Zuid of Weesp. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt om te presteren.

Direct contact

Ma – do

07:00 – 22:00

Vr

07:00 – 20:00

Za – zo

09:00 – 17:00

Heb je een vraag? Wij geven graag het antwoord.

Optioneel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed uit Amsterdam Zuid, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn topsporters in tijden van revalidatie en prestatie. Zowel in het binnen- als buitenland. Kom langs in Amsterdam Zuid of Weesp!

Volg ons op sociale media