Fysiotherapie

Een blessure, wij weten als geen ander dat het niet fijn is. Je maakt een verkeerde beweging, wordt geraakt door een tegenstander op het sportveld of zet in één keer te veel kracht. Het belemmert je. Gelukkig zijn wij er om je hierbij te begeleiden. We gaan samen met jou trainen om je lichaam zo sterk, soepel en weerbaar mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat je klacht niet meer terugkomt. Onze fysio’s denken holistisch, denken verder dan de pijnplek en doen er alles aan om je zo snel en goed mogelijk te laten functioneren en presteren. Wij helpen je graag met fysiotherapie in onze praktijk in Amsterdam Zuid!

Fysiotherapie bij Fysiomed in Amsterdam zuid
Treatment
Testing
Training

Onze werkwijze

Bij het specialisme ‘Fysiotherapie’ bij Fysiomed doorloop je altijd de drie T’s: Treatment, Testing en Training. Waarvan de volgorde niet leidend is. Aan de hand van een diagnose wordt een klacht vastgesteld. Afhankelijk van de klacht wordt er een behandelplan opgesteld. Waarin de drie T’s: Treatment, Testing en Training continu terugkomen. 

Fysiotherapie bij Fysiomed in Amsterdam zuid
Fysiotherapie behandeling

Wat jij nodig hebt, hebben wij in huis

De fysiotherapeuten van Fysiomed werken vanuit het IJsbaanpad 6 in Amsterdam Zuid. Onze locatie is ingericht om optimaal te kunnen presteren. Wij beschikken over de beste fysiotherapeuten, een prettige sfeer om te revalideren en beste apparatuur om mee te trainen. Fysiomed beschikt over 25 behandelkamers en een ruime gym om in te trainen. 

Binnen Fysiomed hebben wij ook personal trainers, psycholoog en diëtisten. Zo creëren we een omgeving waar jij je doelen kunt behalen. Wat wij ook doen, jij bent de sleutel tot jouw succes. Kies voor een optimale revalidatie en kom langs bij Fysiomed in Amsterdam Zuid. 

Onze specialismen

Dry needling

Echografie

EPTE-therapie

Shockwave therapie

Ons top team

We hebben fysiotherapeuten, orthomanuele artsen, sportartsen, voedingsdeskundigen, (sport)psychologen, personal trainers en nog veel meer specialisten in huis. Ons doel: jou beter laten presteren!

Je kiest voor Fysiomed

Omdat wij zorg van topsportkwaliteit nastreven. Wij willen samen met jou op het hoogste podium waar je op actief bent presteren. Of je nou een topsporter, topverkoper of topbloemist bent. Bij het leveren van topsportkwaliteit hoort een betrokken, flexibele en leergierige houding. Met openingstijden tot 22:00 doordeweeks is er altijd plek wanneer het jou uitkomt. Ook in het weekend zijn wij voor jou open. Je kunt vaak dezelfde dag nog terecht. 

Ook kijken wij verder dan de pijnplek. Om zo verdere blessures waar mogelijk te voorkomen. Een duurzame behandeling, dat streven wij na. Wij geloven dat lichaam, geest en energie in balans moeten zijn om optimaal te presteren. Vandaar dat wij met veel specialisten werken. Zo kunnen wij voor iedereen maatwerk leveren. Dit alles doen wij al 30 jaar lang. Ervaring ontbreekt dus ook zeker niet. 

Wat jouw doel ook is; Energize your Goals! 

Je eerste afspraak

Een intake bestaat uit een gesprek (anamnese) en een bewegingsonderzoek. Het doel van de intake is het helder krijgen van de klacht en het in kaart brengen van herstelmogelijkheden. In samenspraak met de fysiotherapeut stel je een behandelplan op. Een intake fysiotherapie duurt 40 minuten. 

Je zorgverzekering

Fysiotherapie zit voor een deel in het basispakket van je zorgverzekering. Wat je vergoedt krijgt is afhankelijk van je leeftijd en reden waarom je fysiotherapie krijgt. Je kunt je aanvullend verzekeren voor fysiotherapie. Het is een van de meest gekozen dekkingen. Declaraties verlopen via je zorgverzekering. Controleer je polis om in te zien hoeveel behandelingen je vergoed krijgt. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig. Bekijk hier de vergoedingen per verzekeraar

Maak een afspraak

Wij zijn er om jou te helpen. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt.

Neem contact op

020 56 08 920
  • Ma - do 07:00 - 22:00
  • Vrij 07:00 - 20:00
  • Za - zo 09:00 - 17:00
info@fysiomed.org IJsbaanpad 6 1076 CV Amsterdam Zuid

Heb je een vraag? Wij geven graag het antwoord.

Optioneel
Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! 
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag die niet in de lijst met veelgestelde vragen staat?

Schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Krijg ik fysiotherapie vergoed uit mijn basisverzekering?

Fysiotherapie zit voor een deel in het basispakket van de zorgverzekering. Dit hangt af van je leeftijd en/of je een aandoening hebt die op de chronische lijst aandoeningen staat. De eerste 9 behandelingen voor jongeren tot 18 jaar worden vergoed. Zijn er meer behandelingen nodig? Dan kan dit eventueel verhoogd worden tot 9 extra behandelingen in overleg met de zorgverzekeraar. Jongeren met een chronische aandoening krijgen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. De chronische aandoening moet dan wel op de lijst met chronische aandoeningen staan. Behandelingen voor personen ouder dan 18 jaar met een chronische code, krijgen fysiotherapie vergoed vanaf de 21ste behandeling. De eerste 20 behandelingen betaal je dus zelf of worden vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Let wel op dat deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar. Vanaf de 21e behandeling komen de kosten ten laste van de basisverzekering. Belangrijk om te weten: fysiotherapie uit de basisverzekering valt ook onder het wettelijk eigen risico.

Krijg ik altijd dezelfde fysiotherapeut en/of manueel therapeut toegewezen?

We begrijpen dat het belangrijk is om je goed te voelen bij jouw behandelaar. Fysiomed zal er dus altijd alles aan doen om jou voor eenzelfde blessure aan dezelfde behandelaar toe te wijzen. Het is echter ook in het belang van je herstel dat er niet te veel tijd tussen de behandelingen zit. Bij ziekte of onverwachte afwezigheid van jouw behandelaar, zal er gekeken worden naar mogelijkheden om je (eenmalig) te verplaatsen naar een collega.

Waarom ontvang ik een factuur terwijl ik aanvullend verzekerd ben?

Afhankelijk van de zorgverzekering waar je aangesloten bent, gaat de factuur van jouw behandeling rechtstreekt naar de zorgverzekering of naar jou persoonlijk. Heb je zelf een factuur ontvangen? Dan verzoeken we jou deze factuur te betalen, waarna je de factuur geheel of gedeeltelijk kan declareren bij jouw zorgverzekering. Heb je hier verdere vragen over? Neem dan contact op met jouw zorgverzekering.

Hoeveel kost een behandeling fysiotherapie?

Wat als ik niet naar Fysiomed kan komen? Is een huisbezoek mogelijk?

Ja, dat kan. Neem voor de mogelijkheden telefonisch contact met ons op.

Heb je voor fysiotherapie een verwijzing nodig?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig voor fysiotherapie! Je kunt gewoon bellen naar 020 560 8920 of contact opnemen via het contactformulier om een afspraak te maken. Alle behandelingen fysiotherapie en manueel therapie vinden plaats op het IJsbaanpad 6 in Amsterdam Zuid.

Met welke verzekeringsmaatschappijen heeft Fysiomed een contract?

Fysiomed heeft contracten met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Dit wil zeggen dat, wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysio- of manueeltherapie, je bij verschillende verzekeringsmaatschappijen volledig of gedeeltelijk vergoed wordt. Voor een meer gedetailleerd overzicht van alle gecontracteerde verzekeringsmaatschappijen, klik HIER. Afhankelijk van jouw verzekeringsmaatschappij, worden de facturen rechtstreeks naar de verzekering gestuurd of ontvang je zelf de facturen per mail van Flux (in naam van jouw therapeut bij Fysiomed). Heb je een factuur van Flux ontvangen? Dan dien je deze zelf te voldoen. Vervolgens kun je de facturen declareren bij de vezekeringsmaatschappij en wordt, afhankelijk van jouw verzekering, een gedeelte vergoed. LET OP: bij sommige aanvullende polissen van Z&Z is er geen dekking voor fysiotherapie of manueel therapie.

Hoe lang duurt een behandeling fysiotherapie?

De eerste behandeling is de intake, die duurt maximaal 40 minuten. Afhankelijk van het type klacht, zal na de intake onmiddellijk de eerste behandeling plaatsvinden. Een behandeling duurt standaard maximaal 20 minuten. Als je langer dan 2 maanden niet bent geweest en/of bij ons terugkomt met een nieuw blessure- of fitheidsvraagstuk, zal altijd opnieuw een intake plaatsvinden.

Hoe weet ik hoeveel behandelingen door mijn verzekering vergoed worden?

Check voor je een afspraak maakt voor fysiotherapie en/of manueel therapie: 1. Bij welke verzekeringsmaatschappij ben ik verzekerd? 2. Ben ik aanvullend verzekerd voor fysiotherapie en/of manueel therapie? 3. Heeft Fysiomed een contract met deze verzekeringsmaatschappij? Dat check je hier. We kunnen ook je polis checken tijdens je eerste afspraak, maar van tevoren weten waar je aan toe bent, is het allerbeste. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Waarom moet ik voor de Gym betalen, terwijl ik aanvullend verzekerd ben?

Fysiomed gelooft in de kracht van bewegen. Grote kans dus dat jouw fysiotherapeut je niet alleen op de bank zal behandelen, maar ook met jou de Gym in gaat. Op deze manier zal je nog sneller weer helemaal topfit zijn en alles kunnen wat je voordien ook kon (of zelfs nog meer). Iedereen die in onze Gym traint heeft een Gym abonnement of rittenkaart nodig, ook wanneer je samen met de fysiotherapeut in de Gym traint. Schrik dus niet wanneer jouw fysiotherapeut je adviseert om een Gym abonnement of rittenkaart aan te schaffen. Dit zorgt alleen maar voor een beter en sneller herstel! In de meeste gevallen worden de kosten voor het Gym abonnement niet door de verzekering vergoed. De tarieven voor onze Gym vind je hier.

Wat neem ik mee naar mijn eerste afspraak?

Word ik tijdens mijn eerste afspraak meteen behandeld?

Wat als ik niet kan komen of mijn afspraak vergeten ben?

Wanneer je niet kan komen, is het belangrijk dat je dit 24 uur op voorhand laat weten via mail of telefoon. We proberen dan in eerste instantie je afspraak te verplaatsen en je zo goed mogelijk verder te helpen. Lukt het niet om de afspraak opnieuw in te plannen? Dan kunnen we de afspraak tot 24 uur voor de afspraak kosteloos annuleren. Na deze tijd zijn we genoodzaakt de reeds ingeplande afspraak in rekening te brengen. Je ontvangt dan een Fysiomed factuur van € 35 voor een niet nagekomen afspraak.

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed uit Amsterdam Zuid, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn topsporters in tijden van revalidatie en prestatie. Zowel in het binnen-  als buitenland. Kom langs in Amsterdam!

Volg ons op social media

File download