Arbeidse-integratie en belastbaarheids-verhoging

Als mensen lang niet in balans zijn dan levert dat vroeger of later problemen op. Om weer in balans te komen zodat je zowel in werk als daarbuiten prettig en optimaal kunt functioneren is verandering nodig en onze arbeidsre-integratiespecialist kan je daarbij helpen.

arbeidsre-integratie bij Fysiomed in Amsterdam
Arbeidse-integratie is beschikbaar op de volgende locaties:

Duurzame arbeidsre-integratie

Als er te lang geen goed evenwicht is tussen draaglast en draagkracht dan ontwikkel je klachten die blijven aanhouden of herstel je niet goed na een ziekte waardoor je langere tijd uit het arbeidsproces uitvalt of dreigt dit te zullen gaan doen. De multidisciplinaire belastbaarheidsverhogende programma’s van Epidaurus worden individueel aangeboden en zijn trainingen waarin de balans tussen draaglast en draagkracht wordt hersteld. Dit gebeurt door zowel de mentale als de fysieke belastbaarheid te vergroten middels een gecombineerde en integrale aanpak zodat je weer met plezier je werk kunt doen.

Belastbaarheid verhoging na een ongeval

Soms is het evenwicht tussen draaglast en draagkracht verstoord na een ongeluk dat je hebt meegemaakt. Je hebt (pijn)klachten en bewegingsbeperkingen waardoor het zowel in je werk als daarbuiten niet goed lukt om te functioneren. Er loopt een letselschadezaak en in één klap ben je ook je zelfstandigheid kwijt en heb je te maken met tal van mensen en instanties die wat van je willen of waarvan je afhankelijk bent. Dan kan het zinvol zijn te investeren in je belastbaarheid en is het fijn om iemand te hebben die je steunt en begeleidt in dit proces. Een individueel multidisciplinair belastbaarheidverhogend programma van Epidaurus voorziet in deze behoefte en ondersteunt je bij je herstel en de opbouw van je belastbaarheid en het leren omgaan met en het accepteren van de soms blijvende klachten en beperkingen.

Fysiomed wordt gemiddeld beoordeeld met een 4,8 uit 5!

Meer dan 230 beoordelingen!

Je eerste afspraak

De eerste afspraak is een kennismakingsgesprek. Als je daarna enthousiast bent over de aanpak van Epidaurus dan volgt een multidisciplinaire intake. Deze bestaat uit een gesprek met een psycholoog, een lichamelijk onderzoek en een screening op contra-indicaties uitgevoerd door een manueeltherapeut en een fysiek belastbaarheidsonderzoek uitgevoerd door een arbeidsonderzoeker. Op basis van deze intake wordt een schriftelijke rapportage opgesteld met daarin een probleemanalyse, een plan van aanpak en een advies. Als dit advies deelname aan een belastbaarheidsverhogend programma van Epidaurus is, dan wordt een inschatting gemaakt van de duur van dit programma en wordt hiervoor offerte gedaan.

Coaching

Als je jezelf wilt ontwikkelen en een goed evenwicht wilt realiseren tussen wat je wilt en wat je kan dan kunnen coachinggesprekken hierbij helpen. Als je bijvoorbeeld beter wilt kunnen omgaan met bepaalde mensen, spanningen, onzekerheden, angsten, conflicten, ingrijpende gebeurtenissen of situaties; of als je in je vrije tijd meer wilt kunnen ontspannen en afstand nemen van je werk. De obstakels waar je in het leven tegenaan loopt zijn beter te overwinnen met meer zelfinzicht, inzicht in anderen en kennis over de omgeving waarin je functioneert. Coaching is erop gericht dit inzicht te vergroten en reikt praktische handvatten aan waarmee je gedachten en gedragspatronen kan veranderen. Het doel is de balans in je leven te verbeteren waardoor je je prettiger voelt, het contact met de mensen om je heen verbetert en je effectiever en met meer plezier kunt werken.

Maak een afspraak

Wij zijn er om jou te helpen. Fysiotherapie, Personal Training, (top)Sport Performance Training, Manueel Therapie, het kan allemaal in ons sport medisch centrum in Amsterdam Zuid of Weesp. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt om te presteren.

Direct contact

Ma – do

07:00 – 22:00

Vr

07:00 – 20:00

Za – zo

09:00 – 17:00

Heb je een vraag? Wij geven graag het antwoord.

Gewenste locatieverplicht
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed uit Amsterdam Zuid, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn topsporters in tijden van revalidatie en prestatie. Zowel in het binnen- als buitenland. Kom langs in Amsterdam Zuid of Weesp!

Volg ons op sociale media