Echografie

Als fysiotherapeut zijn wij dé expert op het gebied van het bewegingsapparaat, qua anatomie, functie én revalidatie. Echografie is, in combinatie met de anamnese en het lichamelijk onderzoek, een waardevol hulpmiddel bij het stellen van een correcte diagnose. Wij helpen je graag met echografie in onze praktijk in Amsterdam Zuid!

Wat is echografie?

Echografie biedt de mogelijkheid onder de huid te kijken. Onder andere spieren, botten, pezen, slijmbeurzen en ligamenten worden zichtbaar. Al dan niet in afwijkende vorm. Zo zien we of een verkalking aanwezig is, een pees kenmerken van een tendinopathie vertoont, er sprake is van een scheur etc. Voor ons wordt de aard en ernst van de afwijking dus duidelijk en stemmen we de therapie beter op de aandoening af.

Ook mensen met veel (pijn)klachten die moeilijk lichamelijk te onderzoeken zijn kunnen we met de echo bekijken. Echografie kan ook dynamisch worden ingezet. Zo zien we wat er met een structuur gebeurt tijdens een (provocerende) beweging.

Is echografie geschikt voor jou?

In wezen is echografie toegankelijk voor iedereen. Bij elke gewrichts-, pees- of spier gerelateerde klacht kan echografie zinvol zijn als aanvullende diagnostiek. Dat geldt voor spier- als peesklachten of trauma. Voor sommige gewrichten is echografie zelfs het meest valide diagnosticum en geeft het de meest waardevolle informatie.

Je eerste afspraak

Tijdens de intake wordt met jou doorgesproken of echografie op jouw klachtenpatroon een positieve uitwerking zal hebben. De eerste afspraak duurt 40 minuten.

Maak een afspraak

Wij zijn er om jou te helpen. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt.

Neem contact op

020 56 08 920
  • Ma - do 07:00 - 22:00
  • Vrij 07:00 - 20:00
  • Za - zo 09:00 - 17:00
info@fysiomed.org IJsbaanpad 6 1076 CV Amsterdam Zuid

Heb je een vraag? Wij geven graag het antwoord.

Optioneel
Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! 
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed uit Amsterdam Zuid, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn topsporters in tijden van revalidatie en prestatie. Zowel in het binnen-  als buitenland. Kom langs in Amsterdam!

Volg ons op social media

File download