Ostheopathie

Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel waarin functies elkaar beïnvloeden. Een osteopaat verhelpt klachten in het lichaam door natuurlijke lichaamsfuncties te herstellen. Wij helpen je graag met ostheopathie in onze praktijk in Amsterdam Zuid!

Osteopathie is beschikbaar op de volgende locaties:

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele (door de handen uitgevoerde) methode die gebaseerd is op principes uit de anatomie, embryologie, neurologie en fysiologie. Onderzoek en behandeling vinden plaats vanuit een totaalbenadering van de klacht. Daartoe wordt: 1. het bewegingsapparaat (beenderen, gewrichten en spieren); 2. het orgaansysteem (inwendige organen met bloedvaten en lymfestelsel) en 3. het craniosacrale systeem (schedelbotten, hersenvliezen, ruggenmergvlies en hersenvochtcirculatie) manueel onderzocht op bewegingsverlies. Het uitgangspunt hierbij is dat het lichaam een eenheid is. De drie genoemde systemen zijn daarbij onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar continu.

Het onderzoek is gericht op beweeglijkheid. Bewegingsverlies leidt tot circulatieverlies en heeft daardoor volgens de osteopathie een negatief effect op het functioneren van betreffende weefsels. Er kunnen, doordat de verschillende delen van het lichaam onderling verbonden zijn door middel van bindweefsel, ook symptomen optreden op andere locaties in het lichaam. Bewegingsbeperkingen kunnen bijvoorbeeld ontstaan door littekens na een operatie, verkleving van weefsels door ontstekingen, en door stress. De behandeling bestaat uit het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid door middel van verschillende technieken. Van daaruit zou het natuurlijke genezingsproces plaats gaan vinden. Hiermee wordt bedoeld dat het lichaam na behandeling in principe vanzelf terugkeert naar de oorspronkelijke toestand, waarin alle fysiologische functies – die onlosmakelijk verbonden zijn met de toestand van de anatomische structuren – weer op een gezonde manier uitgevoerd kunnen worden door het lichaam (tenzij er sprake is van een structurele dysfunctie die alleen operatief of met medicatie kan worden opgelost).

Fysiomed wordt gemiddeld beoordeeld met een 4,8 uit 5!

Meer dan 230 beoordelingen!

Is osteopathie geschikt voor jou?

Osteopathie is in principe voor iedereen. Bij volwassenen kan het gaan om migraine of hoofdpijnklachten, klachten aan het bewegingsapparaat en spijsverterings –problematiek. Ook klachten bij baby’s kunnen verholpen worden door osteopathie. Het kan gaan om huilbaby’s, reflux, darmklachten, voorkeurshouding, afvlakking van het hoofdje en concentratieproblematiek. Tenslotte kunnen sporters baat hebben bij osteopathie. Zowel preventief als om terugkerende blessures te verhelpen. Daarnaast vallen blessures met een afwijkend herstelverloop onder problematiek waar osteopathie de helpende hand kan bieden.

Je eerste afspraak

Tijdens de intake wordt met jou doorgesproken wat het klachtenpatroon is en hoe lang dit al bestaat, waarna een behandelplan opgesteld wordt. Je eerste afspraak duurt 45 min.

Maak een afspraak

Wij zijn er om jou te helpen. Fysiotherapie, Personal Training, (top)Sport Performance Training, Manueel Therapie, het kan allemaal in ons sport medisch centrum in Amsterdam Zuid of Weesp. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt om te presteren.

Direct contact

Ma – do

07:00 – 22:00

Vr

07:00 – 20:00

Za – zo

09:00 – 17:00

Heb je een vraag? Wij geven graag het antwoord.

Gewenste locatieverplicht
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed uit Amsterdam Zuid, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn topsporters in tijden van revalidatie en prestatie. Zowel in het binnen- als buitenland. Kom langs in Amsterdam Zuid of Weesp!

Volg ons op sociale media