Test Center

Optimaliseren en maximaliseren in het Fysiomed Test Center 

Fysiomed Test Center is de plek waar sport, revalidatie, blessurepreventie, gezondheid en wetenschap samenkomen. Hier tillen we jouw sportprestaties, revalidatie en herstel naar een nieuw level, door middel van objectieve test data! Op deze pagina vindt je alle informatie over ons Test Center. Benieuwd? Kom langs in Amsterdam Zuid. 

Het Test Center is beschikbaar op de volgende locaties:

Sportspecifieke testen

In het “Test Center” van Fysiomed bieden we sportspecifieke performance testen aan. Deze testen helpen om jouw doelen efficiënt te bereiken. We doen een nulmeting en kijken waar je staat. Op basis van de meetresultaten geven we je passend trainingsadvies. De sportspecifieke testen kunnen op verschillende manieren worden ingericht aan de hand van jouw hulpvraag.

 • Inzicht in jouw fysieke gesteldheid en eventuele verbeterpunten
 • Persoonlijk trainingsadvies 
 • Op efficiënte wijze jouw doelen behalen
 • Door middel van objectieve data jouw proces monitoren

Gezondheidsgerelateerde testen

Een gezondheidscheck is een uitgebreide check die jouw gezondheid op meerdere vlakken in kaart brengt. De check wordt uitgevoerd door één van onze Health Club professionals, die de resultaten tot in de puntjes met je bespreekt. We maken een grondige analyse van je lichaamssamenstelling en doen aanvullende tests om ook je leefstijl in kaart te brengen. Op basis van de resultaten krijg je adviezen, zodat je zelf of onder begeleiding gericht stappen kunt ondernemen naar een gezondere versie van jezelf. 

 • Duidelijk inzicht in je lichaamssamenstelling (o.a. spiermassa, vetpercentage en vocht)
 • Aanvullende tests om je gezondheid in kaart te brengen (o.a. stress, slaap en beweging)
 • Objectief inzicht in gezondheidsrisico’s (o.a. visceraal vet, burn-out en beweegarmoede)
 • Een meetbaar startpunt voor jouw persoonlijk gezondheidstraject
 • Persoonlijk resultaten- en adviesgesprek met een Fysiomed professional

Performance testing voor teams

Naast induviduele testen bieden wij ook testpakketten aan voor volledige teams. De ruime ervaring op het gebied van (top)sport stelt ons in staat om een sportspecifieke testbatterij op te stellen. De testen worden afgestemd op de doelstellingen van het team. Dat kan zijn:

 • Een volledige pre-season screening met betrekking tot de fitheid van de selectie.
 • Objectieve performance inzichten voor de coachingstaff ondersteunend aan de selectie voor het nieuwe seizoen.

Druk op deze knop om een voorbeeld rapportage in te zien! Geïnteresseerd? Neem dan contact op met testcenter@fysiomed.org

Fysieke testen & revalideren

 Aan de hand van fysieke testen monitoren wij jouw voortgang in een revalidatietraject. We kijken of je op de goede weg bent en kunnen, op basis van de testuitslagen, jouw traject aanpassen waar nodig. Daarnaast testen we aan het einde van je revalidatie of je weer veilig terug kan keren naar je sport. Op deze manier behaal je het optimale resultaat en verklein je de kans op een (her)blessure.

Blessure preventie

Fysieke testen kunnen ook ingezet worden om een (her)blessure te voorkomen. Er zijn bepaalde risicofactoren die de kans op een (her)blessure vergroten, zoals bijvoorbeeld verminderde kracht of stabiliteit. Tijdens onze testen detecteren we deze risicofactoren en geven wij je een trainingsadvies zodat je preventief kunt handelen om een blessure te voorkomen.

 • Monitoren van jouw revalidatietraject 
 • Behandelplan efficiënt aanpassen o.b.v. de testresultaten 
 • Zorgen dat je weer veilig terug kan keren naar je sport
 • Het voorkomen van een (her) blessure

 

In sommige gevallen wordt een deel van de medische testen vergoed door je zorgverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent en bij ons onder behandeling bent. Meer informatie vind je op onze tarieven pagina. 

Fysiomed wordt gemiddeld beoordeeld met een 4,8 uit 5!

Meer dan 230 beoordelingen!

De gym van de Fysiomed Health Club
Treatment
Testing
Training

Onze werkwijze

Bij het specialisme ‘Sportspecifieke testen’ bij Fysiomed is de T van Testing leidend. De testen die worden uitgevoerd worden gebaseerd op de hulpvraag van jou of van de fysiotherapeut. 

Op basis van de testresultaten wordt er een trainingsschema (Training) opgesteld of aangepast. Na een bepaalde periode wordt een hertest uitgevoerd, zo kunnen we meten wat de progressie is. 

Onze testen

Fysiomed bloedtest

Stabiliteitstest

Preventie Test Enkel

Preventie Test Knie

Revalidatie Progressie Test Knie

InBody Health Scan

Revalidatie Progressie Test Enkel

Krachtsport Test

Hardloop Test

Veldsport Test

Algemene Gezondheidstest

Power Test

Kracht Test (microfet)

Sprong Test

Mobiliteit en Flexibiliteit Test

Ons top team

We beschikken over een team van gedreven bewegingswetenschappers, zij helpen jou je doelen te bereiken.

Maak een afspraak

Wij zijn er om jou te helpen. Fysiotherapie, Personal Training, (top)Sport Performance Training, Manueel Therapie, het kan allemaal in ons sport medisch centrum in Amsterdam Zuid of Weesp. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt om te presteren.

Direct contact

Ma – do

07:00 – 22:00

Vr

07:00 – 20:00

Za – zo

09:00 – 17:00

Heb je een vraag? Wij geven graag het antwoord.

Gewenste locatieverplicht
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag die niet in de lijst met veelgestelde vragen? Schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Hoe kan ik een afspraak maken bij Fysiomed?

We kunnen je het snelst helpen met het maken van een afspraak wanneer je ons belt op het nummer 020 560 89 20. Lukt het niet om nu te bellen? Dan kun je ook een mail sturen naar info@fysiomed.org of het contactformulier op deze website invullen.

Wanneer je niet kan komen, is het belangrijk dat je dit 24 uur op voorhand laat weten via mail of telefoon. We proberen dan in eerste instantie je afspraak te verplaatsen en je zo goed mogelijk verder te helpen. Lukt het niet om de afspraak opnieuw in te plannen? Dan kunnen we de afspraak tot 24 uur voor de afspraak kosteloos annuleren. Na deze tijd zijn we genoodzaakt de reeds ingeplande afspraak in rekening te brengen. Je ontvangt dan een Fysiomed factuur van € 45 voor een niet nagekomen afspraak.

Dit kan telefonisch op het nummer 020 560 89 20 door het inspreken van de voicemail of per mail naar info@fysiomed.org

Op het IJsbaanpad kan je meestal makkelijk parkeren langs de weg. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor € 5 per uur betaalt. Fysiomed heeft ook eigen parkeerplaatsen achter het gebouw. Wil je hier gebruik van maken? Kies dan voor een dagkaart van € 6 per dag of een maandabonnement van € 25 per maand. Je kan deze voor of na je bezoek aanschaffen bij onze front office.

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed uit Amsterdam Zuid, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn topsporters in tijden van revalidatie en prestatie. Zowel in het binnen- als buitenland. Kom langs in Amsterdam Zuid of Weesp!

Volg ons op sociale media