Dry needling

Dry needling is een bekende manier om verschillende klachten te verhelpen. Ondanks dat het idee van naaldjes in huid pijnlijk klinkt, ervaren nagenoeg alle patiënten het niet zo. Het resultaat van dry needling is ontspanning van de spieren, waardoor pijnklachten verminderen. Wij helpen je graag met dry needling in onze praktijk in Amsterdam Zuid en Weesp!

Dry needling is beschikbaar op de volgende locaties:

Wat is dry needling?

Bij dry needling worden spierknopen met zeer dunne naaldjes aangeprikt. Het doel is spieren langdurig te laten ontspannen, waardoor lokale drukpijn verdwijnt of vermindert. De stofwisseling van een spier kan hierdoor herstellen. Dry needling is niet geschikt bij alle klachten. De fysiotherapeuten van het Sportmedisch Centrum Fysiomed kunnen beoordelen of dry needling voor jou van toegevoegde waarde is.

Is dry needling geschikt voor jou?

 • Dry needling is geschikt in de volgende situaties:

  • Acute (pijn)klachten van een verkeerde beweging of een ongeluk
  • Chronische (pijn)klachten door een langdurig verkeerde houding
  • Klachten door overbelasting van arm, schouder of nek bij computergebruik
  • Stijve spieren
  • Verminderde kracht
  • Klachten na langdurig niet bewegen (bijv. door gips, een brace of sling)
  • Sportgerelateerde klachten door overbelasting
  • Krampverschijnselen in spieren

Fysiomed wordt gemiddeld beoordeeld met een 4,8 uit 5!

Meer dan 230 beoordelingen!

Je eerste afspraak

Tijdens de intake wordt met jou doorgesproken of dry needling op jouw klachtenpatroon een positieve uitwerking zal hebben. De eerste afspraak duurt 40 minuten.

Maak een afspraak

Wij zijn er om jou te helpen. Fysiotherapie, Personal Training, (top)Sport Performance Training, Manueel Therapie, het kan allemaal in ons sport medisch centrum in Amsterdam Zuid of Weesp. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt om te presteren.

Direct contact

Ma – do

07:00 – 22:00

Vr

07:00 – 20:00

Za – zo

09:00 – 17:00

Heb je een vraag? Wij geven graag het antwoord.

Gewenste locatieverplicht
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed uit Amsterdam Zuid, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn topsporters in tijden van revalidatie en prestatie. Zowel in het binnen- als buitenland. Kom langs in Amsterdam Zuid of Weesp!

Volg ons op sociale media