Overgewicht en Obesitas

Overgewicht is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem dat in Nederland en wereldwijd miljoenen mensen treft. Het wordt gedefinieerd als een overtollige ophoping van lichaamsvet die een risico voor de gezondheid kan vormen. Overgewicht kan op termijn leiden tot gezondheidsproblemen zoals hartziekten, diabetes, gewrichtsproblemen en kan de kwaliteit van je slaap in de weg zitten.

Symptomen van overgewicht herkennen

Er zijn verschillende manieren om overgewicht te herkennen, zoals het meten van je BMI (Body Mass Index), het bekijken van je tailleomtrek en het letten op signalen zoals moeite hebben met ademhalen of vermoeidheid. Nog beter dan het meten van je BMI, is het doen van een InBody Health Scan. Het toestel kijkt veel verder dan alleen de BMI en meet nauwkeurig de hele lichaamssamenstelling. Het is een niet-invasieve en snelle meting die onmiddellijk je hele gezondheid en eventuele overgewicht in kaart brengt.

Officieel wordt een BMI van 25 of hoger gezien als overgewicht. Een tailleomtrek van meer dan 94 cm voor mannen en 80 cm voor vrouwen kan ook duiden op overgewicht. Zit je in deze categorie en twijfel je of je overgewicht en/of gezondheidsrisico hebt? Neem dan contact op voor een InBody Health Scan en laat je professioneel doormeten in onze Health Club.

Het hebben van overgewicht kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en gewrichtsklachten. Daarom is het belangrijk om op tijd actie te ondernemen als je merkt dat je overgewicht hebt. Dit kan bijvoorbeeld door meer te bewegen, gezonder of anders te eten en hulp te zoeken bij een diëtist of leefstijlcoach. Kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken. Zorg dus goed voor jezelf en let op de signalen van overgewicht.

Wat kunnen onze specialisten voor je betekenen?

De behandeling of beter gezegd de begeleiding van overgewicht richt zich vaak op levensstijlveranderingen.
Onze professionals van de Health Club zijn ervaren en specialistische opgeleid op het gebied van; Leefstijl, Personal Training en Diëtetiek. Samen met jou gaan we onderzoeken welke leefstijlfactoren we stap voor stap kunnen aanpassen

Wij leven volgens het motto:

“We geloven in de wilskracht van de mens. We vertrouwen op het zelfherstellend- en grensverleggend vermogen van iedereen en weten hoe we dit kunnen stimuleren. Namelijk door lichaam, geest en energie in balans te brengen. Wij zien, net als jij, dat het leven draait om uitdagingen. Jouw persoonlijke doel is onze missie.”

Ons motto geven wij concrete invulling door met jou aan de slag te gaan op een of meerdere van de onderstaande vlakken.

  • Dieetveranderingen: Het adopteren van een gezond, uitgebalanceerd dieet bestaande uit groenten, fruit, granen, eiwitten en gezonde vetten.
  • Lichaamsbeweging: Regelmatige fysieke activiteit, zoals wandelen, fietsen, zwemmen of fitnessen. Advies & begeleiding op hoog niveau!
  • Gedragsverandering: Het identificeren en veranderen van ongezonde eet- en beweeggewoonten met behulp van gedragstherapie.
  • Stressmanagement: Het toepassen van technieken zoals meditatie, yoga of ademhalingsoefeningen om stress te verminderen, wat kan bijdragen aan een verbeterd welzijn.
Onze
Fysiomed

specialisten

We hebben fysiotherapeuten, orthomanuele artsen, sportartsen, voedingsdeskundigen, (sport)psychologen, personal trainers en nog veel meer specialisten in huis. Ons doel: jou beter laten presteren!

Je eerste afspraak bij een fysiotherapeut

De eerste afspraak bij de fysiotherapeut zal bestaan uit een onderzoek waarbij jouw voorgeschiedenis en huidige klachten zullen worden besproken. Afhankelijk van de mate van de fase waarin de klachten zich bevinden zal een behandelplan worden opgesteld. Het doel van de behandeling is om de klachten sneller te verhelpen. Met de juiste fysiotherapie is het herstel vaak veel sneller.

Je kiest voor Fysiomed

Omdat wij zorg van topsportkwaliteit nastreven. Wij willen samen met jou op het hoogste podium waar je op actief bent presteren. Of je nou een topsporter, topverkoper of topbloemist bent. Bij het leveren van topsportkwaliteit hoort een betrokken, flexibele en leergierige houding. Met openingstijden tot 22:00 doordeweeks is er altijd plek wanneer het jou uitkomt. Ook in het weekend zijn wij voor jou open. Je kunt vaak dezelfde dag nog terecht. 

Ook kijken wij verder dan de pijnplek. Om zo verdere blessures waar mogelijk te voorkomen. Een duurzame behandeling, dat streven wij na. Wij geloven dat lichaam, geest en energie in balans moeten zijn om optimaal te presteren. Vandaar dat wij met veel specialisten werken. Zo kunnen wij voor iedereen maatwerk leveren. Dit alles doen wij al 30 jaar lang. Ervaring ontbreekt dus ook zeker niet. 

Wat jouw doel ook is; Energize your Goals! 

Je zorgverzekering

Fysiotherapie zit voor een deel in het basispakket van je zorgverzekering. Wat je vergoedt krijgt is afhankelijk van je leeftijd en reden waarom je fysiotherapie krijgt. Je kunt je aanvullend verzekeren voor fysiotherapie. Het is een van de meest gekozen dekkingen. Declaraties verlopen via je zorgverzekering. Controleer je polis om in te zien hoeveel behandelingen je vergoed krijgt. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig. Bekijk hier de vergoedingen per verzekeraar

Maak een afspraak

Wij zijn er om jou te helpen. Fysiotherapie, Personal Training, (top)Sport Performance Training, Manueel Therapie, het kan allemaal in ons sport medisch centrum in Amsterdam Zuid of Weesp. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt om te presteren.

Direct contact

Ma – do

07:00 – 22:00

Vr

07:00 – 20:00

Za – zo

09:00 – 17:00

Heb je een vraag? Wij geven graag het antwoord.

Gewenste locatieverplicht
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed uit Amsterdam Zuid, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn topsporters in tijden van revalidatie en prestatie. Zowel in het binnen- als buitenland. Kom langs in Amsterdam Zuid of Weesp!

Volg ons op sociale media