Hoogtetraining bij Fysiomed

Ga jij binnenkort fietsen in de bergen, een berg beklimmen of heb je een andere (sport)prestatie op hoogte gepland staan? Hoogtetraining helpt je om zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de veranderde omstandigheden op hoogte. Wij helpen je graag met hoogtetraining in onze praktijk in Amsterdam Zuid!

Hoogtetraining bij Fysiomed in amsterdam
De Fysiomed Health Club bevindt zich op de volgende locaties:

Wat is Hoogtetraining?

Hoogtetraining is een conditionele training die wordt uitgevoerd op gesimuleerde hoogte.
De zuurstofdruk is op hoogte lager dan op zeeniveau. Dit heeft als gevolg dat, bij elke 1000m stijging in hoogte, de maximale zuurstofopname met 7% achteruit gaat. Hierdoor presteer je als sporter minder goed op hoogte, maar ook kun je hoogteziekte oplopen. Dit kan zich uiten in misselijkheid, hoofdpijn, kortademigheid en duizeligheid.
Door acclimatisatie met behulp van hoogtetraining kan het lichaam zich (fysiologisch) aanpassen en verbetert de prestatie op hoogte. Omdat deze aanpassingen enige tijd in stand blijven, kan een sporter na hoogtetraining óók beter presteren op zeeniveau.
Onze hoogtetrainingen worden uitgevoerd onder begeleiding van bewegingswetenschappers. Om zo de training ten alle tijden veilig uit te voeren.

Fysiomed wordt gemiddeld beoordeeld met een 4,8 uit 5!

Meer dan 230 beoordelingen!

Is hoogtetraining geschikt voor jou?

Het is verstandig om hoogtetraining toe te passen wanneer je een prestatie op hoogte gepland hebt staan. Denk aan het beklimmen van een berg of het lopen van een marathon op hoogte. Door het toepassen van hoogtetraining kun je je lichaam laten wennen aan de veranderlijke omstandigheden op de hoogte. Op deze manier optimaliseer je je prestatie en verklein je het risico op hoogteziekte.
Twijfel je of hoogtetraining iets voor jou is? Neem vooral contact met ons op, we helpen je graag verder.
Onze health specialisten

We hebben personal trainers, leefstijlcoaches, voedingsdeskundigen en nog veel meer specialisten in huis. Ons doel: jou beter laten presteren!

Maak een afspraak

Wij zijn er om jou te helpen. Fysiotherapie, Personal Training, (top)Sport Performance Training, Manueel Therapie, het kan allemaal in ons sport medisch centrum in Amsterdam Zuid of Weesp. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt om te presteren.

Direct contact

Ma – do

07:00 – 22:00

Vr

07:00 – 20:00

Za – zo

09:00 – 17:00

Heb je een vraag? Wij geven graag het antwoord.

Gewenste locatieverplicht
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed uit Amsterdam Zuid, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn topsporters in tijden van revalidatie en prestatie. Zowel in het binnen- als buitenland. Kom langs in Amsterdam Zuid of Weesp!

Volg ons op sociale media