Sportfysiotherapie

Welke sport je ook beoefent, onafhankelijk van jouw niveau of leeftijd, je bent graag in beweging en dat wil je waarschijnlijk ook graag zo houden. Toch kunnen blessures je sportplezier en prestaties behoorlijk in de weg staan. Heb jij last van een (beginnende) sportblessure of keren je klachten steeds terug Dan doe je er goed aan om eens een afspraak te maken bij een sportfysiotherapeut. Onze praktijk in Amsterdam Zuid, biedt hiervoor een aantal specialisten die je graag bijstaan.

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een discipline binnen de algemene fysiotherapie. Een sportfysiotherapeut is er voor mensen die een blessure of klacht hebben opgelopen tijdens hun sport- of werkactiviteiten en die deze activiteiten zo snel mogelijk weer willen oppakken. De sportfysiotherapie focust zich vooral op de preventie en de behandeling van sportblessures of klachten die hinderlijk kunnen zijn tijdens of na het sporten.

Ook kun je bij een sportfysiotherapeut terecht als je wilt beginnen met sporten en daarbij graag professionele begeleiding wilt hebben. Bovendien kan sportfysiotherapie je helpen om een hoger sportniveau te bereiken. En de sportfysio kan preventieve maatregelen treffen om blessures of klachten te voorkomen.

Bij een sportfysiotherapeut kun je dus niet alleen maar terecht voor de preventie en behandeling van sportblessures of klachten, maar ook voor adviezen en voorlichting over sport. Sportfysiotherapie is er zelfs voor mensen met chronische ziekten die hun gezondheid willen verbeteren door middel van sport.

Wat jouw doel ook is; Energize your Goals! 

Treatment
Testing
Training

Onze werkwijze

Bij het specialisme ‘Sportfysiotherapie’ bij Fysiomed doorloop je altijd de drie T’s: Treatment, Testing en Training. Waarvan de volgorde niet leidend is. Aan de hand van een diagnose wordt een klacht vastgesteld. Afhankelijk van de klacht wordt er een behandelplan opgesteld. Waarin de drie T’s: Treatment, Testing en Training continu terugkomen. 

Fysiotherapie bij Fysiomed in Amsterdam zuid
Fysiotherapie behandeling

Wat jij nodig hebt, hebben wij in huis

De sportfysiotherapeuten van Fysiomed werken vanuit het IJsbaanpad 6 in Amsterdam Zuid. Onze locatie is ingericht om optimaal te kunnen presteren. Wij beschikken over de beste fysiotherapeuten, een prettige sfeer om te revalideren en beste apparatuur om mee te trainen. Fysiomed beschikt over 25 behandelkamers en een ruime gym om in te trainen. Uiteraard zijn ook fysiotherapeuten sportfanaten. Ze weten als geen ander hoe vervelend je situatie is en samen zorg je ervoor dat je weer kan genieten van je sport. 

Binnen Fysiomed hebben wij ook personal trainers, psycholoog en diëtisten. Zo creëren we een omgeving waar jij je doelen kunt behalen. Wat wij ook doen, jij bent de sleutel tot jouw succes. Kies voor een optimale revalidatie en kom langs bij Fysiomed in Amsterdam Zuid. 

Onze specialismen

Dry needling

Echografie

EPTE-therapie

Shockwave therapie

Ons top team

We hebben fysiotherapeuten, orthomanuele artsen, sportartsen, voedingsdeskundigen, (sport)psychologen, personal trainers en nog veel meer specialisten in huis. Ons doel: jou beter laten presteren!

Je kiest voor Fysiomed

Omdat wij zorg van topsportkwaliteit nastreven. Wij willen samen met jou op het hoogste podium waar je op actief bent presteren. Of je nou een topsporter, topverkoper of topbloemist bent. Bij het leveren van topsportkwaliteit hoort een betrokken, flexibele en leergierige houding. Met openingstijden tot 22:00 doordeweeks is er altijd plek wanneer het jou uitkomt. Ook in het weekend zijn wij voor jou open. Je kunt vaak dezelfde dag nog terecht. 

Ook kijken wij verder dan de pijnplek. Om zo verdere blessures waar mogelijk te voorkomen. Een duurzame behandeling, dat streven wij na. Wij geloven dat lichaam, geest en energie in balans moeten zijn om optimaal te presteren. Vandaar dat wij met veel specialisten werken. Zo kunnen wij voor iedereen maatwerk leveren. Dit alles doen wij al 30 jaar lang. Ervaring ontbreekt dus ook zeker niet. 

Wat jouw doel ook is; Energize your Goals! 

Je eerste afspraak

Een intake bestaat uit een gesprek (anamnese) en een bewegingsonderzoek. Het doel van de intake is het helder krijgen van de klacht en het in kaart brengen van herstelmogelijkheden. In samenspraak met de fysiotherapeut stel je een behandelplan op. Een intake fysiotherapie duurt 40 minuten. 

Je zorgverzekering

Fysiotherapie zit voor een deel in het basispakket van je zorgverzekering. Wat je vergoedt krijgt is afhankelijk van je leeftijd en reden waarom je fysiotherapie krijgt. Je kunt je aanvullend verzekeren voor fysiotherapie. Het is een van de meest gekozen dekkingen. Declaraties verlopen via je zorgverzekering. Controleer je polis om in te zien hoeveel behandelingen je vergoed krijgt. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig. Bekijk hier de vergoedingen per verzekeraar

Maak een afspraak

Wij zijn er om jou te helpen. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt.

Neem contact op

020 56 08 920
  • Ma - do 07:00 - 22:00
  • Vrij 07:00 - 20:00
  • Za - zo 09:00 - 17:00
info@fysiomed.org IJsbaanpad 6 1076 CV Amsterdam Zuid

Heb je een vraag? Wij geven graag het antwoord.

Optioneel
Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! 
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag die niet in de lijst met veelgestelde vragen? Schroom dan niet contact met ons op te nemen.
Hoe kan ik een afspraak maken bij Fysiomed?

We kunnen je het snelst helpen met het maken van een afspraak wanneer je ons belt op het nummer 020 560 89 20. Lukt het niet om nu te bellen? Dan kun je ook een mail sturen naar info@fysiomed.org of het contactformulier op deze website invullen.

Heb ik voor fysiotherapie een verwijzing nodig van de huisarts?

Ja! Je hebt geen verwijzing nodig van een huisarts om langs te komen. Je kunt ons direct bellen voor het inplannen van een afspraak op 020 560 8920. Wij zijn ook bereikbaar via info@fysiomed.org.

Krijg ik fysiotherapie vergoed uit mijn basisverzekering?

Fysiotherapie zit voor een deel in het basispakket van de zorgverzekering. Dit hangt af van je leeftijd en/of je een aandoening hebt die op de chronische lijst aandoeningen staat. De eerste 9 behandelingen voor jongeren tot 18 jaar worden vergoed. Zijn er meer behandelingen nodig? Dan kan dit eventueel verhoogd worden tot 9 extra behandelingen in overleg met de zorgverzekeraar. Jongeren met een chronische aandoening krijgen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. De chronische aandoening moet dan wel op de lijst met chronische aandoeningen staan. Behandelingen voor personen ouder dan 18 jaar met een chronische code, krijgen fysiotherapie vergoed vanaf de 21ste behandeling. De eerste 20 behandelingen betaal je dus zelf of worden vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Let wel op dat deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar. Vanaf de 21e behandeling komen de kosten ten laste van de basisverzekering. Belangrijk om te weten: fysiotherapie uit de basisverzekering valt ook onder het wettelijk eigen risico.

Hoeveel kost een behandeling fysiotherapie?

Met welke verzekeringsmaatschappijen heeft Fysiomed een contract?

Fysiomed heeft contracten met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Dit wil zeggen dat, wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysio- of manueeltherapie, je bij verschillende verzekeringsmaatschappijen volledig of gedeeltelijk vergoed wordt. Voor een meer gedetailleerd overzicht van alle gecontracteerde verzekeringsmaatschappijen, klik HIER. Afhankelijk van jouw verzekeringsmaatschappij, worden de facturen rechtstreeks naar de verzekering gestuurd of ontvang je zelf de facturen per mail van Flux (in naam van jouw therapeut bij Fysiomed). Heb je een factuur van Flux ontvangen? Dan dien je deze zelf te voldoen. Vervolgens kun je de facturen declareren bij de vezekeringsmaatschappij en wordt, afhankelijk van jouw verzekering, een gedeelte vergoed. LET OP: bij sommige aanvullende polissen van Z&Z is er geen dekking voor fysiotherapie of manueel therapie.

Hoe lang duurt een behandeling fysiotherapie?

De eerste behandeling is de intake, die duurt maximaal 40 minuten. Afhankelijk van het type klacht, zal na de intake onmiddellijk de eerste behandeling plaatsvinden. Een behandeling duurt standaard maximaal 20 minuten. Als je langer dan 2 maanden niet bent geweest en/of bij ons terugkomt met een nieuw blessure- of fitheidsvraagstuk, zal altijd opnieuw een intake plaatsvinden.

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed uit Amsterdam Zuid, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn topsporters in tijden van revalidatie en prestatie. Zowel in het binnen-  als buitenland. Kom langs in Amsterdam!

Volg ons op social media

File download