Sportrevalidatie in de regio Amsterdam

Als sporter kan je alleen maximaal presteren als je lichaam ook in optimale staat verkeert. Sporten kent namelijk ook risico’s, zoals de kans op blessures. Onze sportfysiotherapeuten zijn er om jou te helpen wanneer er sprake is van een blessure of wanneer je last hebt van pijnklachten. Bij FysioMed werken wij veel samen met specialisten uit allerlei verschillende disciplines waardoor wij iedereen zorg op maat kunnen bieden.

Sportrevalidatie is beschikbaar op de volgende locaties:

Ontstaan van sportblessures

Een sportblessure ontstaat meestal als gevolg van overbelasting, verkeerde trainingsopbouw, fysiek contact of verkeerd materiaal. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen acute blessures en chronische blessures. Acute blessures worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een val, klap, botsing of verkeerde beweging. Een chronische blessure ontstaat door het voortdurend herhalen van een onjuist uitgevoerde beweging waardoor bepaalde spieren of pezen overbelast raken.

In 2020 waren er ongeveer 3,8 MILJOEN GEBLESSEERDE SPORTERS IN NEDERLAND. Het feit dat we in Nederland met zo veel sportblessures per jaar te maken hebben, geeft de noodzaak voor goede sportfysiotherapeuten weer.

Wat is sportrevalidatie?

Sportfysiotherapie is een specialisatie van fysiotherapie. Een sportfysiotherapeut ziet met name sporters als patiënten, maar kan ook ouderen en kinderen begeleiden bij wie sport kan worden ingezet als therapie. (Top)sporters eisen vaak heel veel van hun lichaam en zullen dan ook meer belasting ervaren dan een patiënt die ‘gewoon’ fysiotherapie nodig heeft. Om deze reden is het herstel vaak uitgebreider bij sporters en zal de sportfysiotherapeut zich richten op het voorlichten en genezen, maar met name de preventie.

Sportrevalidatie in Amsterdam bij Fysiomed

Het doel van FysioMed is om body, mind en energy in balans te krijgen en zo een synergie te creëren. Om dit te bewerkstelligen hebben wij specialisten in allerlei verschillende gebieden die jou hierbij zo goed mogelijk kunnen helpen. Denk aan: fysiotherapeuten, orthomanuele artsen, sportartsen, voedingsdeskundigen, (sport)psychologen en nog veel meer. Met dit geweldige team hebben wij dan ook de mogelijkheid om onze patiënten te helpen zodat deze uiteindelijk beter kunnen presteren!

Ervaar jij ook sportblessures of klachten tijdens het sporten en ben je benieuwd naar de behandelmogelijkheden? Wacht dan niet langer met het maken van een afspraak bij FysioMed in Amsterdam. Uiteindelijk werken wij graag preventief, aangezien voorkomen beter is dan genezen.

Maak een afspraak

Wij zijn er om jou te helpen. Fysiotherapie, Personal Training, (top)Sport Performance Training, Manueel Therapie, het kan allemaal in ons sport medisch centrum in Amsterdam Zuid of Weesp. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt om te presteren.

Direct contact

Ma – do

07:00 – 22:00

Vr

07:00 – 20:00

Za – zo

09:00 – 17:00

Heb je een vraag? Wij geven graag het antwoord.

Gewenste locatieverplicht
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed uit Amsterdam Zuid, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn topsporters in tijden van revalidatie en prestatie. Zowel in het binnen- als buitenland. Kom langs in Amsterdam Zuid of Weesp!

Volg ons op sociale media