Fysiotherapie bij een Slijmbeursontsteking

Als je last hebt van een slijmbeursontsteking in de schouder, is er sprake van irritatie van het kussentje dat zich in het schoudergewricht bevindt. Dit kan zorgen voor vervelende symptomen, waardoor je flink belemmerd kunt worden in je dagelijks leven. Naast pijn kunnen er ook andere klachten optreden, zoals stijfheid in de schouder, zwelling en moeite met bewegen. De slijmbeursontsteking kan acuut zijn, maar kan ook chronisch worden. In beide gevallen kun je terecht bij een fysiotherapeut. In dit artikel kun je meer lezen over wat een slijmbeursontsteking inhoudt en hoe fysiotherapie je hierbij kan helpen.

Hoe ontstaat een slijmbeursontsteking in de schouder?

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor een slijmbeursontsteking. Ten eerste kan er irritatie van de slijmbeurs ontstaan in het geval van overbelasting. Overbelasting ontstaat wanneer je in een korte tijd een stuk zwaarder gaat trainen of een andere techniek toe gaat passen.

Ook wanneer je na een tijdje weinig bewegen ineens veel gaat bewegen of wanneer je nieuwe onnatuurlijke bewegingen gaat maken, kan er overbelasting van de schouder ontstaan.

Bij overbelasting staat er steeds druk op de slijmbeurs. Op deze manier ontstaan er kleine beschadigingen, waardoor de slijmbeurs ontstoken raakt. Het is dan belangrijk om de juiste bewegingen uit te voeren; niet te veel, maar ook niet te weinig.

Niet alleen overbelasting, maar ook een infectie, bijvoorbeeld na een wond of een beet, een ongeluk, reuma of een hogere leeftijd kan een slijmbeursontsteking in de schouder veroorzaken.

Onze

Schouder

specialisten

We hebben fysiotherapeuten, orthomanuele artsen, sportartsen, voedingsdeskundigen, (sport)psychologen, personal trainers en nog veel meer specialisten in huis. Ons doel: jou beter laten presteren!

Je eerste afspraak bij een fysiotherapeut

De eerste afspraak bij de fysiotherapeut zal bestaan uit een onderzoek waarbij jouw voorgeschiedenis en huidige klachten zullen worden besproken. Afhankelijk van de mate van de fase waarin de enkel zich bevindt zal een behandelplan worden opgesteld. Het doel van de behandeling is om de klachten sneller te verhelpen. Met de juiste fysiotherapie is de genezing van een verzwikte enkel vaak veel sneller.

Je kiest voor Fysiomed

Omdat wij zorg van topsportkwaliteit nastreven. Wij willen samen met jou op het hoogste podium waar je op actief bent presteren. Of je nou een topsporter, topverkoper of topbloemist bent. Bij het leveren van topsportkwaliteit hoort een betrokken, flexibele en leergierige houding. Met openingstijden tot 22:00 doordeweeks is er altijd plek wanneer het jou uitkomt. Ook in het weekend zijn wij voor jou open. Je kunt vaak dezelfde dag nog terecht. 

Ook kijken wij verder dan de pijnplek. Om zo verdere blessures waar mogelijk te voorkomen. Een duurzame behandeling, dat streven wij na. Wij geloven dat lichaam, geest en energie in balans moeten zijn om optimaal te presteren. Vandaar dat wij met veel specialisten werken. Zo kunnen wij voor iedereen maatwerk leveren. Dit alles doen wij al 30 jaar lang. Ervaring ontbreekt dus ook zeker niet. 

Wat jouw doel ook is; Energize your Goals! 

Je zorgverzekering

Fysiotherapie zit voor een deel in het basispakket van je zorgverzekering. Wat je vergoedt krijgt is afhankelijk van je leeftijd en reden waarom je fysiotherapie krijgt. Je kunt je aanvullend verzekeren voor fysiotherapie. Het is een van de meest gekozen dekkingen. Declaraties verlopen via je zorgverzekering. Controleer je polis om in te zien hoeveel behandelingen je vergoed krijgt. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig. Bekijk hier de vergoedingen per verzekeraar

Maak een afspraak

Wij zijn er om jou te helpen. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt.

Neem contact op

020 56 08 920
  • Ma - do 07:00 - 22:00
  • Vrij 07:00 - 20:00
  • Za - zo 09:00 - 17:00
info@fysiomed.org IJsbaanpad 6 1076 CV Amsterdam Zuid

Heb je een vraag? Wij geven graag het antwoord.

Optioneel
Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! 
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

File download