Krachttest bij Fysiomed

Tijdens een krachttest maken we gebruik van een handheld dynamometer (Microfet). Hiermee kunnen we de kracht testen van verschillende spieren in zowel boven- als onderlichaam. We kijken naar de verschillen tussen links en rechts. In sommige gevallen kunnen verschillen tussen links en rechts de kans op een blessure namelijk vergroten.

Het Test Center bevindt zich op de volgende locaties:

Wat is een Kracht test ?

Tijdens een krachttest meten we de kracht in de verschillende spiergroepen. Dit kan zowel voor het onder- als bovenlichaam. We vergelijken de resultaten en kijken naar mogelijke verschillen tussen links en rechts. Als deze verschillen te groot zijn, kan in sommige gevallen de kans op een blessure toenemen. Ook kunnen de krachttesten interessant zijn als je bijvoorbeeld progressie wilt meten. We doen dan een begin- en eindtest. Zo kun je objectief beoordelen of je trainingen zijn werk hebben gedaan en of je ook daadwerkelijk sterker bent geworden.

 

In sommige gevallen wordt een deel van de medische testen vergoed door je zorgverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent en bij ons onder behandeling bent. Meer informatie vind je op onze tarieven pagina.

Waarom is een test geschikt voor jou

  • Je hebt een blessure gehad en ben benieuwd of de ene kant weer net zo sterk is als de andere.
  • Je hebt het idee dat de ene kant van je been/arm sterker is dan de andere kant.
  • Je wilt weten welke spiergroepen je nog kunt verbeteren. 
  • Je wilt meten of je trainingen effect hebben en of je spierkracht toeneemt.
  • Je fysio wilt inzicht in je progressie tijdens je revalidatie. 
Onze Test Center specialisten

We hebben fysiotherapeuten, orthomanuele artsen, sportartsen, voedingsdeskundigen, (sport)psychologen, personal trainers en nog veel meer specialisten in huis. Ons doel: jou beter laten presteren!

Maak een afspraak

Wij zijn er om jou te helpen. Fysiotherapie, Personal Training, (top)Sport Performance Training, Manueel Therapie, het kan allemaal in ons sport medisch centrum in Amsterdam Zuid of Weesp. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt om te presteren.

Direct contact

Ma – do

07:00 – 22:00

Vr

07:00 – 20:00

Za – zo

09:00 – 17:00

Heb je een vraag? Wij geven graag het antwoord.

Gewenste locatieverplicht
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed uit Amsterdam Zuid, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn topsporters in tijden van revalidatie en prestatie. Zowel in het binnen- als buitenland. Kom langs in Amsterdam Zuid of Weesp!

Volg ons op sociale media