Mobiliteits- en Flexibiliteit TestFysiomed

Bij een volledige mobiliteits- en flexibiliteitstest kijken we naar jouw manier van bewegen. Door het uitvoeren van kleine oefeningen, kunnen we zien waar bij jou bewegingsbeperkingen zitten. Bepaalde bewegingsbeperkingen of verminderde flexibiliteit kunnen de kans op een blessure verhogen.  

Het Test Center bevindt zich op de volgende locaties:

Wat is een Mobiliteit- en Flexibiliteit Test?

Onze Mobiliteits- en Flexibiliteitstest bestaat uit verschillende afzonderlijke testen die samen een totaalbeeld geven over jouw algehele beweegpatroon. Onze bewegingswetenschappers brengen jouw mobiliteit en flexibiliteit objectief in kaart, waarna gerichte adviezen gegeven worden.

Binnen het Test Center bieden wij verschillende testen aan. In sommige gevallen worden de testen vergoed door jouw zorgverzekeraar; hiervoor dien je reeds onder behandeling bij een van onze fysiotherapeuten te zijn en te beschikken over een ziektekostenverzekering met aanvullende fysiotherapie in het pakket. De testen die in aanmerking komen voor een potentiele vergoeding vind je op deze pagina. 

Waarom is een Mobiliteit en Flexibiliteit Test geschikt voor jou?

De wijze waarop jij je voortbeweegt heeft veel invloed op je algeheel dagelijks functioneren en je sportprestaties. Wij zijn instaat mobiliteit en flexibiliteit in kaart te brengen en je passend advies te geven om deze te verbeteren. Hieronder lees je enkele voorbeelden:

  • Schoudermobiliteit: Je beoefent een fysiek beroep en wilt dit de komende jaren op een verantwoorde wijze voortzetten.
  • Heupflexibiliteit: Snel en comfortabel kunnen wenden en draaien in het veld tijdens je tennis, voetbal of hockeywedstrijd is een absolute must!
  • Blessure preventie: Bewegingsbeperkingen in spiergroepen kunnen als gevolg hebben dat andere spieren moeten overcompenseren. Dit verhoogt je kans op een blessure. 
  • Val preventie: Een goede mobiliteit vermindert de kans op langdurende blessures bij ouderen aanzienlijk. Preventie is beter dan genezen! 
Onze Test Center specialisten

We hebben fysiotherapeuten, orthomanuele artsen, sportartsen, voedingsdeskundigen, (sport)psychologen, personal trainers en nog veel meer specialisten in huis. Ons doel: jou beter laten presteren!

Maak een afspraak

Wij zijn er om jou te helpen. Fysiotherapie, Personal Training, (top)Sport Performance Training, Manueel Therapie, het kan allemaal in ons sport medisch centrum in Amsterdam Zuid of Weesp. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt om te presteren.

Direct contact

Ma – do

07:00 – 22:00

Vr

07:00 – 20:00

Za – zo

09:00 – 17:00

Heb je een vraag? Wij geven graag het antwoord.

Gewenste locatieverplicht
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed uit Amsterdam Zuid, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn topsporters in tijden van revalidatie en prestatie. Zowel in het binnen- als buitenland. Kom langs in Amsterdam Zuid of Weesp!

Volg ons op sociale media