Blessure preventie voor de knie

Het kan zijn dat je al meerdere keren dezelfde blessure hebt opgelopen. Door op de juiste manier te trainen kun je de kans op een (her)blessure verkleinen, maar hoe weet je wat de juiste manier is?
Door te testen kun je in kaart brengen wat jouw zwakke plekken zijn en weet je precies waar je aan moet werken de kans op een volgende blessure te verkleinen. Deze testen zijn specifiek gericht op het voorkomen van blessures aan de knie

Het Test Center bevindt zich op de volgende locaties:

Wat is een Blessure preventie test ?

Tijdens de testen worden zogeheten ‘risicofactoren’ gemeten. Dit zijn factoren die de kans op een knieblessure vergroten. Een voorbeeld hiervan is te weinig kracht in het bovenbeen, hierdoor wordt de knie niet goed ondersteund en is deze gevoeliger voor blessures. Door de risicofactoren te meten en te vergelijken kunnen wij advies geven over wat jij kunt verbeteren zodat je minder snel een knieblessure op loopt. De testen en afkapwaardes die wij hiervoor gebruiken zijn allemaal wetenschappelijk onderbouwd. 

In sommige gevallen wordt een deel van de medische testen vergoed door je zorgverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent en bij ons onder behandeling bent. Meer informatie vind je op onze tarieven pagina.

Waarom is een Blessure preventie test? geschikt voor jou

  • Je hebt (meerdere keren) een knieblessure gehad en wilt deze in het vervolg voorkomen
  • Je weet dat je knie je zwakke plek is (doordat deze vaak pijnlijk is of omdat knieblessures in de familie zitten) en wilt voorkomen dat je hier een blessure aan krijgt.
Onze Test Center specialisten

We hebben fysiotherapeuten, orthomanuele artsen, sportartsen, voedingsdeskundigen, (sport)psychologen, personal trainers en nog veel meer specialisten in huis. Ons doel: jou beter laten presteren!

Maak een afspraak

Wij zijn er om jou te helpen. Fysiotherapie, Personal Training, (top)Sport Performance Training, Manueel Therapie, het kan allemaal in ons sport medisch centrum in Amsterdam Zuid of Weesp. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt om te presteren.

Direct contact

Ma – do

07:00 – 22:00

Vr

07:00 – 20:00

Za – zo

09:00 – 17:00

Heb je een vraag? Wij geven graag het antwoord.

Gewenste locatieverplicht
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Energize your goals

Wij zijn Fysiomed uit Amsterdam Zuid, wij zijn er voor iedereen. Voor iedereen die zijn prestaties wil optimaliseren en voor iedereen die zijn prestaties wil maximaliseren. Haal je alles uit jezelf, of eis je alles van jezelf. Dat is het verschil tussen sport en topsport. Wij zijn topsporters in tijden van revalidatie en prestatie. Zowel in het binnen- als buitenland. Kom langs in Amsterdam Zuid of Weesp!

Volg ons op sociale media