‘Perfect buurtbedrijf waar wij wekelijks met het team een Small Group Training volgen om fit te blijven.’
Iedereen heeft wel eens last van rugklachten. Daar zijn verschillende oorzaken voor. Jaarlijks krijgen steeds meer mensen last van rugklachten, mede doordat we veel meer zitten. Een beknelde zenuw, ook wel zenuwcompressie genoemd, is een van de gevolgen van lang zitten en een veel voorkomende oorzaak van rugpijn. Een zenuw in de rug raakt bekneld wanneer een andere structuur, bijvoorbeeld een bot druk uitoefent op de zenuw. Dit leidt tot een verscheidenheid aan klachten. Fysiotherapie kan uitkomst bieden.
Zenuwen spelen een belangrijke rol bij het overbrengen van motorische en sensorische informatie. Informatie over tast, druk en temperatuur worden doorgegeven aan de hersenen door zenuwen. Ook spelen zenuwen een rol bij het aansturen van spieren. Wanneer een zenuw bekneld is, kan dat de informatieoverdracht beperken. Dit kan een negatieve invloed hebben op het dagelijks leven. In dit artikel lees je wat voor zorg een fysiotherapeut kan bieden wanneer je last hebt van een beknelde zenuw in de rug.
Een beknelde zenuw in de rug kan op verschillende manieren ontstaan. Vaak leidt een samenloop van omstandigheden tot een beknelde zenuw. Zo kan een verkeerde houding, plotselinge beweging of overbelasting van de rug zorgen voor een beknelde zenuw. Ouderdom zorgt voor een grotere kans op het krijgen van een beknelde zenuw, omdat de rugwervels comprimeren en de tussenwervelschijven degenereren. Met andere woorden: de rug wordt kleiner. De bekendste oorzaken van een beknelde zenuw in de rug zijn hernia, artrose en spinale stenose.
Hernia
Een hernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf. De kern van de schijf is gaan lekken door een beschadiging. De uitstulping drukt tegen een zenuw, waardoor deze bekneld raakt.
Artrose
Bij artrose zijn de tussenwervelschijven aangetast. Hierdoor glijden de rugwervels niet meer soepel over elkaar. Door het op elkaar drukken van de wervels kan een rugzenuw bekneld raken.
Spinale stenose
Een stenose is een vernauwing in het wervelkanaal of een vernauwing op de plek waar de zenuw het ruggenmerg verlaat. Hierdoor kan de zenuw klem komen te zitten, wat leidt tot klachten.
Een beknelde zenuw kan zich op verschillende manieren uiten. Zo kun je last hebben van pijn, krachtsverlies, tintelingen, gevoelloosheid en afwezigheid van reflexen. Wanneer de beknelde zenuw gelokaliseerd is in de onderrug kan spierzwakte in de rug, heupen, benen en voeten optreden.
De pijn kan uitstralen naar andere gebieden, zoals het been of de heup. Dit kan aanvoelen alsof je been slaapt. Soms kan zelfs hoesten, niezen of persen leiden tot hevige en UITSTRALENDE PIJN.
De eerste afspraak bij de fysiotherapeut zal bestaan uit een onderzoek waarbij jouw voorgeschiedenis en huidige klachten zullen worden besproken. Afhankelijk van de mate van de fase waarin de enkel zich bevindt zal een behandelplan worden opgesteld. Het doel van de behandeling is om de klachten sneller te verhelpen. Met de juiste fysiotherapie is de genezing van een verzwikte enkel vaak veel sneller.
‘Perfect buurtbedrijf waar wij wekelijks met het team een Small Group Training volgen om fit te blijven.’
‘Moderne sportschool met heel aardig en professioneel personeel. Goed geholpen aan mijn blessure waardoor ik nu weer vol vertrouwen op het veld sta. Ik beveel het iedereen aan!’
‘Fysiomed is een mooi sport medisch centrum met goede Personal Trainers, een motiverende sfeer en veel gezelligheid!’
‘Fysiomed is the best! Fysiotherapie, Personal Training en meer, mensen met een visie. Voor iedereen: topsporters en voor mensen die het beste eruit willen halen!’
‘Super praktijk! Altijd vriendelijk en goed geholpen, absolute aanrader als je op zoek bent naar een fysio-therapeut met veel kennis in huis!’
‘Hele fijne behandeling gehad hier. Alles was super duidelijk en met beleid en aandacht weer opgebouwd. Erg goede ervaring!’
‘Fysiomed heeft ervoor gezorgd dat ik na mijn knieoperatie 2 halve marathons heb kunnen lopen.’
‘Bij Fysiomed begrijpen ze dat onderhouden achteruitgang is’.’
‘Dankzij Fysiomed blijf ik in topvorm voor het theater.’
‘Ik voelde me al heel snel thuis bij Fysiomed.’
‘Fysiomed staat altijd voor me klaar, ze helpen me fit te blijven en ze kennen mijn lichaam als de beste.’
”De prognose was 10 weken revalideren, met 6 weken kon ik alweer meetrainen”.
‘Het is een wonder hoe Fysiomed mij elke keer weer oplapt.’
‘Ik revalideer bij Fysiomed omdat ze me helpen top fit te worden en te blijven.’
‘A couple of people at Fysiomed Amsterdam know i keep them in my heart.’
‘Ik was 15 toen ik in contact kwam met Leo en Fysiomed, wat later één van de pilaren in mijn carrière zou worden.’
Omdat wij zorg van topsportkwaliteit nastreven. Wij willen samen met jou op het hoogste podium waar je op actief bent presteren. Of je nou een topsporter, topverkoper of topbloemist bent. Bij het leveren van topsportkwaliteit hoort een betrokken, flexibele en leergierige houding. Met openingstijden tot 22:00 doordeweeks is er altijd plek wanneer het jou uitkomt. Ook in het weekend zijn wij voor jou open. Je kunt vaak dezelfde dag nog terecht.
Ook kijken wij verder dan de pijnplek. Om zo verdere blessures waar mogelijk te voorkomen. Een duurzame behandeling, dat streven wij na. Wij geloven dat lichaam, geest en energie in balans moeten zijn om optimaal te presteren. Vandaar dat wij met veel specialisten werken. Zo kunnen wij voor iedereen maatwerk leveren. Dit alles doen wij al 30 jaar lang. Ervaring ontbreekt dus ook zeker niet.
Wat jouw doel ook is; Energize your Goals!
Fysiotherapie zit voor een deel in het basispakket van je zorgverzekering. Wat je vergoedt krijgt is afhankelijk van je leeftijd en reden waarom je fysiotherapie krijgt. Je kunt je aanvullend verzekeren voor fysiotherapie. Het is een van de meest gekozen dekkingen. Declaraties verlopen via je zorgverzekering. Controleer je polis om in te zien hoeveel behandelingen je vergoed krijgt. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig. Bekijk hier de vergoedingen per verzekeraar.
Wij zijn er om jou te helpen. Plan een intake in om erachter te komen wat jij nodig hebt.
Voor jou
Lichamelijke klachten
Over ons
Openingstijden
Ma – do
07:00 – 22:00
Vr
07:00 – 20:00
Za – zo
09:00 – 17:00
Specialismen
Specialismen
Specialismen
Specialismen